Dodaj do ulubionych

zlewne poty nocne

22.09.10, 21:13
Czy czyjeś dziecko ma podobny problem?
Syn ma 5 lat, od około 2 lat kiedy położy się do łóżka i zasypia robi się cąły mokry, jakby ktoś na niego wiadrami wodę wylewał, śpi w mokrym łóżku, poduszkę mogę wymienić (mokra na wylot) ale mokry jest nawet materaca, jest tyle potu że jest mokro do rana.
dzieje się tak codzinnie, nawet gdy jest bardzo zimno a on leży odkryty, to samo jak zasypia gdzieś w dzień. Na całym ciele, szczególnie na głowie i pleach pot leci strumieniami, widoczne są ogromne krople, spłwające.
U learzy byliśmy wielu, leżał kilkanaście razy w szpitalach różnych z różnymi problemami.
lekarze nie wiedząc co mu jest, twierdzą że taki jego urok.
Dla mnie to chore.
To nie jest normalne i się nasila niestety.
Dziecko nie jest otyłe, wręcz przeciwnie, w dzień podczas biegania poci się chyba w normie.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: zlewne poty nocne 22.09.10, 21:53
      suplementuj mu wapń, najlepiej rexorubią, to homeopatyczny preparat, i obserwuj, czy po miesiącu coś się zmieniło.
      • nurich Re: zlewne poty nocne 22.09.10, 22:03
        ale miał badanie gospodarki fosforanowo-wapniowej i jest ok.
        • alpepe Re: zlewne poty nocne 22.09.10, 22:12
          A jakie jeszcze miał badania? Na pasożyty? Hormony?
          • nurich Re: zlewne poty nocne 23.09.10, 07:36
            , miał masę badań na pasozyty też, nawet gastroskopie miał, nie miał badanych hormonów bo endokrynolog stwierdziła że jego problemy nie wynikają z problemów hormonalnych i nie dała skierowania.
    • kubo-nia Re: zlewne poty nocne 23.09.10, 17:16
      a czy robiliście badanie moczu na katecholaminy, wiem że do tego badania trzeba zbierać mocz przez całą dobę i z tej zbiórki część zabrać do badania. musi być do tego jeszcze odpowiednia dieta.
    • malgosiek2 Re: zlewne poty nocne 23.09.10, 19:07
      Pokusiłabym się o zrobienie badań na tarczycę czyli TSH i FT4 oraz glukozę na czczo.
    • jenny_curran Re: Mój podobnie .... 25.09.10, 21:10
      Mój synek 5 lat skończy w listopadzie. Od noworodka poci się bardziej niż inne dzieci. Dziś mierzy 118 cm na miarce i waży 23 kg. Wygląda dość smukło. Poci się po polożeniu wieczorem do łóżka. Codzienną kąpiel kończymy zawsze letnią wodą. Tyle, ze ja ... w macierzyństwo wpisałam tę niedogodność, że zanim miną 3 h jego snu po kilk arazy go przebieram. On śpi, ja go sadzam, zmieniam mu bluzeczkę, odwracam mu podusię na odwrót, czasem zmieniam poszewkę. Nie jest zlany potem dużymi kroplami, ale jest wilgotny. Przebieram go tak już 5 lat prawie, przyzwyczaiłam się i już. Tak, miał robione badania, glukozę, hormony tarczycowe, elektrolity. W zasadzie wszystko idealnie. W przedszkolu, gdy odbieram go popołudniami z ogródka ma praktycznie mokre włoski. Zawsze od razu zmieniam mu bluzeczkę, która mam w torebce. Pediatrzy mówią, ze taką ma urodę. I już.
      • nurich Re: Mój podobnie .... 26.09.10, 10:49
        no to masz przynajmniej dużego chłopaka smile
        mój skończył już 5 lat a waga 16kg i 104 cm.
        • jenny_curran Re: Mój podobnie .... 26.09.10, 11:22
          Tiaaaa, mam dużego chłopaka, który potrafi nos wydmuchac dopiero jak ryknę, bo glut mu nie przeszkadza.Wiesz, on swojego wzrosyu nie odbiera w kategorii: do dumy. Jest jednym z trzech najwyższych w grupie, a czasem chciałby sie schować za jakąś koleżankę żeby go Pani nie widziaławink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka