Dodaj do ulubionych

"glut" w gardle

26.09.10, 09:29
Przepraszam za określenie.
Synkowi od kilku dni coś przeszkadza w gardle. Próbuje to odkaszlnąć, chrząka, chrycha jak stary dziad i mówi, ze coś mu się tam przykleja. Czasem jak wypluje to właśnie taki glut ciągnący. Kilka dni miał mokry kaszel, z którym daliśmy sobie rade inhalacjami i syropkami ale pozostał ten glut. Kaszlu nie ma już ok tydzień, kataru tez nie widać

Macie jakieś pomysły jak tego się pozbyć?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • przeciwcialo Re: "glut" w gardle 26.09.10, 13:34
      Podaj flegaminę lub mucosolvan przez kilka dni, i duzo picia.
      • zeb1 Re: "glut" w gardle 26.09.10, 14:16
        Dzięki. Może faktycznie za szybko odstawiłam mucosolwan. Podam jeszcze przez kilka dni i zobaczę
        • fogito Re: "glut" w gardle 26.09.10, 19:42
          polecam płukanie zatok Sinus Rinse, bo ten glut to właśnie z zatok spływa. Poczytaj wątek o pukaniach.
          forum.gazeta.pl/forum/w,577,100832658,101526684,Re_Sinus_Rinse_domowe_plukanie_zatok_i_nosa_a.html
          • zeb1 Re: "glut" w gardle 26.09.10, 21:58
            Podczytuje watek o Sinus Rinse od dawna, ale nasza Pani doktor - laryngolog odradziła nam. Ja jej bardzo ufam, wiec zdaje się na nią. A przyznam, ze wszystkiego próbowałam, jak rok walczyliśmy z ciągłymi katarami i zapaleniami uszu. Po wycięciu migdała wszystko minęło.

pozdrawiam
            • fogito Re: "glut" w gardle 27.09.10, 06:43
              Pewnie twoja laryngolog nie ma pojęcia co to jest. Powiedz jej, ze laryngolodzy z Centrum w Kajetanach zalecają swoim małym pacjentom.
              W każdym razie na gluta u dzieci działa właśnie to jeśli nie chcesz podawać mnóstwa leków.
            • przeciwcialo Re: "glut" w gardle 27.09.10, 19:40
              Zamiast jakies płukania robic kup nebulizator i inhaluj dziecko regularnie solą fizjologiczną. Mój syn przestał miec problemy z zatokami po takich inhalacjach. Dodatkowo okresowo miał właczany mucosolvan do inhalacji.
              • fogito Re: "glut" w gardle 28.09.10, 06:40
                można, tylko, ze inhalacja trwa minimum 5 minut a płukanie 20 sekund. Inhalacja rozrzedzi gluta, który spłynie po gardle a płukanie go usunie z zatok w kilka sekund. Zwłaszcza takiego gęstego, który ciągnie się na dobrych kilka centymetrów.
                No i dobrze by było, aby sól do inhalacji miała temperaturę ciała, żeby zatok nie przeziębić.
                • zeb1 Re: "glut" w gardle 28.09.10, 08:31
                  Inhalator to nasz przyjaciel smile) Podałam Flegamine i glut nadal jest, ale widzę, ze już mniej dokucza. Mam nadzieje, ze przejdzie. 6 października mamy kontrole u laryngologa to wtedy z nią porozmawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka