domania80 02.10.10, 09:37 cacie? Dziewczyny co polecacie na plesniaski, bo mały juz tydzien temu skonczył nystatyne a tu coraz bardziej płacze bo go boli buzia, cały buziak zawalony na biało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikanu Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 10:48 mojemu synkowi jak nie pomogła nystatyna do smarowania to dostał nystatynę do picia i to wyleczyło. Z leków bez recepty jest jeszcze gencjana i aftin ale jeśli twój synek ma tak rozległe pleśnawki to nie wiem czy to mu pomoże . jest jeszcze octanisept bo jest to środek odkażający ale nie wiem czy małym dzieciom można stosować . Mi na pleśniwaki pomogło i to szybko i jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
anijaw101 Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 10:55 Flumycon syrop dosc drogi ok.40 zl, ale mojej malej przeszlo po 2 dniach Odpowiedz Link Zgłoś
anka24_pl Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 11:25 Ja polecam zwykły fiolecik.. Na gazik do buźki wysmarować Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 11:21 Fiolecik to sobie można wsadzić w cztery litery. Tylko syrop Flumycon, (na receptę) przechodzi po 1-2 dniach, ale smarować trzeba 7. Jedyny naprawdę skuteczny preparat przy grzybicy, nowocześniejsy niż nystatyna. I bezpieczniejszy. jak jests z Krakowa, mogę Ci dać, ma ogromną pojemność. Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 11:52 Jak chcesz to se wsadź ! U nas fiolet pomógł, pleśniawki zniknęły i się już nie pojawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 13:22 no właśnie! czemu taki fiolet można sobie gdzieś wsadzić? mojej córce pomógł więc jak coś to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
andzi-a233 Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 18:21 Nam pomogła nystatyna i aptin. Słyszałam,że można moczem smarować język i też zejdzie, znajoma tak robiła synowi i po kilku dniach zeszło Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 18:25 A uroki odprawiała i wosk nad głową lała? W którym ty wieku żyjesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
pollla Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 21:32 Spróbuj posmarować cebionem. U nas nystatyna nie działała i pielęgniarka poleciła Vit. C - przeszło po jednej dawce. Odpowiedz Link Zgłoś
domania80 Re: Plesniawki, co pole 04.10.10, 16:51 Dziekuje wszystkim za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
zosikizuzik Re: Plesniawki, co pole 04.10.10, 20:57 Aftin wymieszany z cebionem (wit. C). Odpowiedz Link Zgłoś