Dodaj do ulubionych

Plesniawki, co pole

02.10.10, 09:37
cacie?
Dziewczyny co polecacie na plesniaski, bo mały juz tydzien temu skonczył nystatyne a tu coraz bardziej płacze bo go boli buzia, cały buziak zawalony na biało.
Obserwuj wątek
    • monikanu Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 10:48
      mojemu synkowi jak nie pomogła nystatyna do smarowania to dostał nystatynę do picia i to wyleczyło.
      Z leków bez recepty jest jeszcze gencjana i aftin ale jeśli twój synek ma tak rozległe pleśnawki to nie wiem czy to mu pomoże .
      jest jeszcze octanisept bo jest to środek odkażający ale nie wiem czy małym dzieciom można stosować . Mi na pleśniwaki pomogło i to szybko i jest bez recepty.
      • anijaw101 Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 10:55
        Flumycon syrop smile dosc drogi ok.40 zl, ale mojej malej przeszlo po 2 dniach smile
        • anka24_pl Re: Plesniawki, co pole 02.10.10, 11:25
          Ja polecam zwykły fiolecik.. Na gazik do buźki wysmarowaćsmile
          • monikaaleksandra Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 11:21
            Fiolecik to sobie można wsadzić w cztery litery. Tylko syrop Flumycon, (na receptę) przechodzi po 1-2 dniach, ale smarować trzeba 7. Jedyny naprawdę skuteczny preparat przy grzybicy, nowocześniejsy niż nystatyna. I bezpieczniejszy.
            jak jests z Krakowa, mogę Ci dać, ma ogromną pojemność.
            • agulag76 Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 11:52
              Jak chcesz to se wsadź ! wink
              U nas fiolet pomógł, pleśniawki zniknęły i się już nie pojawiły.
              • reszka.ja Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 13:22
                no właśnie! czemu taki fiolet można sobie gdzieś wsadzić? mojej córce pomógł więc jak coś to polecam
                • andzi-a233 Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 18:21
                  Nam pomogła nystatyna i aptin. Słyszałam,że można moczem smarować język i też zejdzie, znajoma tak robiła synowi i po kilku dniach zeszło
                  • monikaaleksandra Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 18:25
                    A uroki odprawiała i wosk nad głową lała? W którym ty wieku żyjesz????
    • pollla Re: Plesniawki, co pole 03.10.10, 21:32
      Spróbuj posmarować cebionem. U nas nystatyna nie działała i pielęgniarka poleciła Vit. C - przeszło po jednej dawce.
      • domania80 Re: Plesniawki, co pole 04.10.10, 16:51
        Dziekuje wszystkim za odpowiedź
    • zosikizuzik Re: Plesniawki, co pole 04.10.10, 20:57
      Aftin wymieszany z cebionem (wit. C).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka