08.10.10, 09:00
Od dwóch tygodni moja córka ma katar i kaszle- lekarz stwierdził zwykłe przeziębienie. Daję jej syropy- już drugi zestaw i mam wrażenie, że nie ma żadnej poprawy. Czasem zastanawiam się czy jest sens podawać syropy, czy nie lepiej po prostu leczyć domowymi sposobami.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Syropki 08.10.10, 09:05
      kupilem dziecku syrop contramutan..nie wiem czy w pl jest. ziolowy..
      zaczalem podawac..i od tego czasu zniknal katar zlobkowy i mniej kaszle.
      jezeli masz mozliwosc to kup.
    • joshima Re: Syropki 08.10.10, 17:32
      A czym się różni leczenie domowymi sposoby leczenia od podawania syropków? Oczywiście możesz myśleć o zrobieniu syropu z cebuli albo z buraczka ćwikłowego. Posmarować nos maścią majerankową, albo zrobić miksturę z miodu mleka i czosnku, ale nie wiem, czy podajesz dziecku miód. Możesz posmarować plecy czymś rozgrzewającym. To są domowe sposoby.
    • budzik11 Re: Syropki 08.10.10, 18:09
      A nie możesz dawać syropów i leczyć po domowemu? jedno drugiego nie wyklucza. Ja tak robię.
    • najma78 Re: Syropki 08.10.10, 18:27
      tola_i_tolek napisała:

> czy jest sens podawać syropy, czy nie lepiej po prostu leczyć domowymi sposobami.

Nie ma sensu i nie spotkalam lekarza, ktory zalecilby syropy, a o jakich zestawach tychze piszesz? Domowe sposoby, ziola, nawilzenie pomieszczen, obnizenie temperatury, wyzej poduszka i cierpliwosc, to zazwyczaj troche trwa, ale to banalne i zazwyczaj wirusowe infekcje, typowe dla dzieci a organizm musi nauczyc sie z nimi walczyc.
    • ata-07 Re: Syropki 08.10.10, 19:03
      Bo tak m.w od dwoch tygodni zaczęliśmy zamykać okna. Wietrz mieszaknie,zakladaj ciepłe skarpetki,herbatkę malinową do picia,nie smaruj duszącymi maścmi,bo jeszzce bardziej się kaszle. Najlepszy sposob:wymoczyć nogi w goracej wodzie z solą smile.
      • ata-07 Re: Syropki 08.10.10, 19:03
        Nie za gorącej wink.
      • ata-07 Re: Syropki 08.10.10, 19:26
        Nie za gorącej wink .
    • annakurowska8 :) 11.10.10, 11:03
      Moja córeczka Julia ma 5 lat i kilka razy się zdarzyło, że lekarz stwierdził przeziębienie i zlecił podawać syropy które przez dłuższy okres podawania nie pomagały. Czasem kończyło się na antybiotyku a czasem przerwaniem syropków leczeniem domowymi sposobami czyli smarowaniem na noc maścią rozgrzewającą bądz syropem własnej roboty czyli " cebula, czosnek, cytryna i miód" Pomagało smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka