29.11.10, 20:20
Odkad mój synek poszedl do zlobka we wrzesniu tego roku non stop ma katarsadWiecej siedzie w domu niz w zlobku.Lekarze w kółko przepisuja i kaza stosowac to samo, nasivin, euphorbium i masc majerankowa-ale to nic nie pomaga.Katar jest czesto zółto zielony albo leci z noska tzw.woda..czy znacie jakies sprawdzone metody na pozbycie sie uporczywego kataru?
Obserwuj wątek
    • myshha1 Re: katar 29.11.10, 21:28
      Wymaz z nosa robiłaś ? Może to jakaś bakteria, którą mały załapał w żłobku ?
    • dziub_dziubasek Re: katar 29.11.10, 21:42
      Ja przestałam robić cokolwiek i o dziwo córce minęło. czasem jej tam kapnie z nosa, ale kataru uporczywego nie ma. Podaję jej tran, spi w wywietrzonym pokoju, na grzejniku wieszam mokry ręcznik. Może spróbuj bardziej naturalnych i domowych metod?
    • camel_3d co ty za lekarzy masz?? nia ma na to leku 29.11.10, 22:57
      zostaw to w spokoju. to zwykly zlobkowy katar. swiadczy o tym, ze dziecko poznaje nowe bakterie, ktorych jego organizm nie zna. Osuszanie sluzowek, wcale nie jest dobre...
      Dopoki to jest woda, jest ok...jak bedzie geste i zielone to wtedy woda morska, sol z woda itakie tam do rozpuszczania.. ateraz zostaw i po prostu przeczekaj.
      I nie biegaj po lekarzach... wysylaj dzeicko normalnei do zlobka i tyle.
      • ancymon123 Re: co ty za lekarzy masz?? nia ma na to leku 30.11.10, 10:10
        Mój też ma czesto katar, ale normalnie chodzi do przedszkola i na podwórko. Teraz w mróz świetnie oczyszczają sie zatoki na powietrzu. Ja podaje Zyrtek, lekarz zalecił 7 kropli na noc (na 13,5 kg). Czasem wkraplam Nasivin i "sól morską". Daje też multi-samostol.
        • camel_3d Re: co ty za lekarzy masz?? nia ma na to leku 30.11.10, 10:31
          lepiej podawaj czosnek... oczywiscie w potrawach...
          • meg.123 Re: co ty za lekarzy masz?? nia ma na to leku 30.11.10, 11:25
            Zgadzam się z poprzednimi wpisami tzn. zostaw ten katar w spokoju i dziecko normalnie wysyłaj do przedszkola. Mój 3 latek też co jakiś czas "przynosi" katar z przedszkola i wtedy 3 dni w domu a potem do przedszkola i jest ok.
    • nandii Re: katar 30.11.10, 13:05
      Mój ma to samo, też żłobkowy. Zaczeło się zaraz na początku września, ale rozchorował się ogolnie na wszystko, posiedzieliśmy 2 tyg w domu, katar został zielony paskudny. Od tamtej pory jest "zdrowy" ma "tylko katar" i kaszle - albo az katar i kaszel, bo to strasznie męczące - czasami po zaśnięciu tak się potrafi zakasłać się się wybudza albo o mało nie zwymiotuje. Można wytrzymać tydzien dwa ale to już 3 miesiąc a przy tym ten męczący kaszel. Mały na widok Sterimaru dostaje goraczki a jak mu czasami muszę odciągnąć gile to traci oddech tak się zanosi z płaczu. Ja już nie mam siły szarpać się z nim na siłę. Niestety najgorsze jest to, że nic nie pomaga. Zrobilam wymaz z nosa miał być za 3 dni ale nie było kazali przyjśc za kolejne 3 dni. Może cos wyhodowali , dowiem się dzisiaj. Naczytałam się o pneumokokach, gronkowcach i robakach, że aż mi źle. Ja też mam dosyć często zielony katar ale ja daję z tym radę a mały dmuchać nie potrafi a dotknąć się nie da. Na widok jakochkolwiek kropel w moich rękach ucieka za kanape. masakra.
      • camel_3d Re: katar 30.11.10, 15:41
        zostaw dziecko w spokoju.. jak nie ma zielonego to tylko wycieraj i tyle....
        • nandii Re: katar 30.11.10, 21:16
          no i wyszło że ma paciorkowca.
    • latosie Re: katar 30.11.10, 17:24
      moja ma 5 lat i też non stop katar (pierwszy rok przedszkola)... jak cieknie daję otrivin, jak się zagęści - naso drill, sterimar.. jak już ją bardzo męczy - mucofluid (na receptę) a jak robi się zielono - do lekarza !!
      • dziub_dziubasek Re: katar 30.11.10, 20:03
        Mucofluid jest na receptę??? Ten taki psikany do nosa? Dziwię się, bo kilka razy kupowałam w różnych aptekach i ZAWSZE bez recepty...
        No i faktycznie pomaga na taki juz zatkany nos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka