Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz inhalatory

10.12.10, 11:14
Trochę już poczytałam w starych wątkach, ale pomóżcie mi proszę podjąć decyzję.

Przez neta mogłabym zamówić MEDEL PRO Soft Touch lub Family Soft Touch. Synek nie jest alergikiem, ale ostatnio często ma katar, a dużo się słyszy o zbawiennym działaniu tych urządzeń. Częściej jest polecany ten Pro, ale i cena wyższa sporo - czy jest sens zakupu tego wyższego modelu czy wystarczy ten family?

Druga kwestia jest taka, że urządzenie przydałoby się już dziś na wielki katar, ale w lokalnych sklepach są tylko Microlife (100,50,10) lub Omron NE-C28-E - i teraz nie wiem czy te są dużo gorsze, bo nie znam się na parametrach - czy poczekać na przesyłkę do poniedziałku, czy dziś kupić w sklepie od razu - tylko który?

Do tej pory żyliśmy bez inhalatora, a katar nawet wielki też nie pili nas strasznie, choć chciałabym pomóc synkowi, żeby szybciej się go pozbył - Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • dunia34 Re: Jeszcze raz inhalatory 11.12.10, 01:04
      może lepiej od ręki kupić sinus rinse do płukania nosa, wydaje mi się, że szybciej działa na katar. Z inhalatorów mam Medel Pro jestem zadowolona, ale głównie podaję nim leki wziewne przy silnym kaszlu.
      • kaor Re: Jeszcze raz inhalatory 11.12.10, 09:52
        Sinus Rins i owszem ale nie pamietaj ze noc nie może być zatkany....musisz swobodnie nim oddychac ...w innym przypadku zapalenie uszu murowane...wiec najpierw wydmuchac porządnie nos a jeśli jest gęsty katar blokujący odddychanie to lepiej odrożnić go kroplami...
        Kasia
        • lupa_87 Re: Jeszcze raz inhalatory 11.12.10, 21:33
          Udało mi się jednak znaleźć w jednej aptece Medel Family i kupiłam wczoraj.
          A ta zasada odnośnie zatkanego nosa to tylko przy tym Sinus Rins, czy przy zwykłym inhalatorze też? Bo ja robiłam już 3 inhalacje solą synkowi na katar, ale nos miał sporo zapchany, nawet krople niewiele dają.
          • dunia34 Re: Jeszcze raz inhalatory 11.12.10, 23:51
            Przy inhalowaniu solą dziecko tylko ją wdycha i nawilża śluzówkę, lekko udrażniając nos. Płucząc sinus rinse wlewasz roztwór wodny do zatok jedną dziurką nosa a wylatuje drugą www.nosizatoki.pl/. Jeśli nos jest całkowicie zatkany może ten strumień wody przepchnąć wydzielinę w stronę uszu. Nam się to nigdy nie zdarzyło choć młody miał przerośnięty migdał i mega gęste katary. Można w takim przypadku wlać trochę soli fizjologicznej lub morskiej i wyciągnąć fridą lub wydmuchać i dopiero płukać sinus rinse.
    • mamaivcia Re: Jeszcze raz inhalatory 14.12.10, 12:28
      ja mam microlife dla całej rodziny i sobie chwalimy
      wytwarza dużo pary i jest w sam raz dla mojego ruchliwego dziecka wink
      i z tego co pamiętam to miał pozytywne opinie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka