Dodaj do ulubionych

CZD_3 migdał dr Fayette

23.01.11, 16:02
Kochane
Jakie są Wasze opinie o oddziale laryngologicznym w CZD w Wie? Mamy zaplanowany na luty zabieg usunięcia 3 migdała. Zabieg ma wykonać dr Fayete - miałyście przyjemność wizyty u niego? Podobno kiedyś praktykowal w KAjetanach.
dzięki
Obserwuj wątek
    • iws Re: CZD_3 migdał dr Fayette 25.01.11, 21:39
      podciągam, bo też mnie ten temat i ten lekarz interesujesmile
      my mamy u niego 2 wizytę w marcu i wtedy ma zdecydować czy potrzebny będzie zabieg wycięcia migdałka. Lekarz na pewno praktykował w Kajetanach, nam poleciła go znajoma lekarka, dość młody więc chyba wielkiego doświadczenia nie ma ale trudno mi się jakoś fachowo na jego temat wypowiadać po jednej wizycie w przychodni.
      • kam-i-999 Re: CZD_3 migdał dr Fayette 06.02.11, 22:27
        We wtorek mieliśmy zabieg, jestem bardzo zadowolona. Lekarz ma duże doświadczenie, możesz w necie poczytac o nim.
        Generalnie jest bardzo profesjonalnie, czysto, miło, szpital dziecięcy, dodatkowo dobre warunki też dla rodziców. Oddział jest mały, wydzielony z nefrologii. My bylismy sami na sali 2 osobowej, 8 osobowy oddzial - byla 6 dzieci. Zabiegi sa po południu, my bylismy na 16. Wszystko idzie sprawnie: o 13 zgłaszasz się do poradni, badanie lekarza; następnei rejestracja pro forma na planowane zabiegi na Izbie i na oddział. Zabieg 30 min, następnie 45 min na sali pooperacyjnej i na oddział. ok 20 nie było sladu po moim dziecku, wszystkie dzieci zniosły to bardzo dobrze, rano wypis. To tylko jedna noc, ktos mial materac, ale tak to raczej rodzice kimają na krześle, można brac i lezak.
        Polecam, jest sprawnie, profesjonalnie, dobre podejscie personelu do dzieci, do rodziców też.
        idziemy we wtorek na kontrolę
    • iws Re: CZD_3 migdał dr Fayette 06.02.11, 22:44
      cześć!
      napisz mi proszę w jakiej formie jest dziecko po zabiegu; czy ma jakieś opatrunki, czy go boli, czy śpi w nocy? raczej nas nie ominie zabieg, córka ciagle chorasad
      • zawsze_aneta Re: CZD_3 migdał dr Fayette 06.02.11, 23:07
        Mój synek miał zabieg w innej klinice, ale nie miał żadnych opatrunków. Wszystko przebiegło extra. Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Wydaje mi się, że zabieg wycięcia 3 migdała nie jest tak inwazyjny, ale to moje przemyślenie, albo to moje dziecko umie wiele przetrzymać. Nie było gorączki, bólu, krwawień, błonka z miejsca usunięcia odpadła bez widocznego efektu, nie było wymiotów, antybiotyku. Nie chciał jeść półpłynnych posiłków, więc podawałam miękkie produkty, ale uważałam z kwaśnym i pikantnym (nie dawałam).
      • kam-i-999 Re: CZD_3 migdał dr Fayette 06.02.11, 23:21
        Zaraz na sali pooperacyjnej dziecko ma podany przez wnflon paracetamol i pyralginę, ma to działać przez 8 godzin. Zadnych dodatkowych leków nie dostał, przy wypisie tez nie. Dziecko po przewiezieniu na oddział po zabiegu jest senne, przez 2 godz nie wolno pić. Dziecko jak chce przysnąć to może ale po 30 min trzeba wybudzić. Ok 19 mozna pic wodę, nalezy dziecko jak najwięcej poic aby zwymiotowało te wszelkie pozostałości z gardła - pielegniarka to ogląda, sprawdza czy nie ma dużych skrzepow. Za chwilę mozna jesc miękkie jedzenie, w CZD podano białe pieczywo i wędline, wszystcy mają nieśmiertelne biszkopty. Przez tydzien obwowiązuje dieta lekkostrawna, wystudzona i pikantna. Dzieci niczego nei pamiętają, nie sa świadome - moj syn w ogole nie wie, ze mial zabieg. Mówiłam ze jedziemy sprawdzic uszy i tyle, pozniej powiedzialam ze lekarz wyjal mu migdala z gardal i ze teraz bedzie słyszał - mielismy drenaz dodatkowo. Moj syn o nic nie pytał, nic go nie bolało, troche pokasływal przez nastepny dzień. Generalnie juz w szpitalu wieczorem zaczal biegac po korytarzu.
      • kam-i-999 Re: CZD_3 migdał dr Fayette 06.02.11, 23:23
        najważniejsze Twoje pytanie: dziecko zwyczajnie spało w nocy, z zamknięto buzią, mija tydzień: bez bołu, gorączki, jak ktos nie wiem ze mial zabieg to nawet nie wpadnie na to
    • iws Re: CZD_3 migdał dr Fayette 07.02.11, 17:06
      dzieki! trochę się uspokoiłam, mam nadzieję, że będzie znośniesmile) a jak wygląda znieczulenie? czy dziecko zostaje samo z lekarzami? bo jesli tak to obawiam się płaczu...
      a jeszcze: czy zabieraliście ze sobą jakieś zabawki, rysowanki, książeczki?
      pozdrawiam i dzięki
      • kam-i-999 Re: CZD_3 migdał dr Fayette 07.02.11, 18:37
        dziecko jest cały czas z opiekunami, na salę, gdzie zostaje przystawiona maseczka wchodzi z jedną dorosłą osobą; zasypia i opiekun wychodzi. Następnie budzi się już w sali pooperacyjne, maseczke przykładaja juz na operacyjnej ale wybudza się w pooperacyjnej, gdzie znow czeka opiekun. Wszedzie, gdziekolwiek czekasz sa poczekalnie z zabawkami, klockami. My oprócz kilku żeleźniaków i katalogu lego nie bralismy nic więcej, to byąłby kolejna niepotrzebna torba...
        • gumt-ree kam-i-999 16.02.11, 12:44
          Napisz proszę, jak dostaliście się na wizytę do dr. Fayette?
          Bo rozumiem, że był to Wasz lekarz prowadzący?
          Gdzie On przyjmuje bo szukam, szukam i nie mogę znaleźć uncertain
          • kam-i-999 Re: kam-i-999 20.02.11, 12:11
            nie, dr Fayette nie jest naszym lekarzem prowadzącym. Tak jak pisałam, wykonuje on wszystkie zabiegi, kontroluje to co zrobil, natomiast my w poradni w CZD mieliśmy innego lekarza. Jest to proste - bierzesz skierowanie z przychodni rejonowej i z takowym zgłaszasz się do sekretariatu poradni laryngologicznej w CZD, musisz miec skierowanie - to placówka panstwowa i takie sa tam procedury.mPani w sekretariacie zapisze Cie na wizyte pierwszą i do kogo - to nie wiadomom, jest 2 lekarzy - nie ma to znaczenia, bo zabiegi i tak wykonuje dr Fayette.
            • gumt-ree Re: kam-i-999 20.02.11, 16:58
              kam-i-999 napisała:

nie ma to znaczenia, bo zabiegi i tak wykonuje dr Fayette.

Właśnie o to mi chodziło!
              Dzięki kochana serdeczne za info smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka