Dodaj do ulubionych

Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy

10.02.11, 09:04
Córka zachorowała na ospę równy tydzień temu. Ale mam wrażenie, że kaszel się wzmaga. Jest mokry. Jest tez katar. Rano dziecko ma ropę w oczach. Daję jej supremin od kilku dni, do tego mucosolvan, calcium i nie ma poprawy. Czy to samo przejdzie? W przychodni oczywiście limit miejsc został wyczerpany. Poza tym nie usmiecha mi sie ciągnąć dziecko, jeśli nie trzeba, bo może mi się doprawić. Wyprawa do przychodni musiałaby być piesza.
Obserwuj wątek
    • katisza Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 10.02.11, 09:17
      a wezwać lekarza do domu ?
      Jak ma zaropiałe oczy , to pewnie katar też ropny .U nas przynajmniej tak jest .U młodszego syna przy ropnym katarze , zaropiałych oczach i kaszlu cięzkim i mokrym pomaga już tylko antybiotyk doustny .Leczenie objawowe nie daje poprawy i strasznie się przedłużą a po antybiotyku poprawa zaraz za 2 dni .( miał już takie 2 sytuacje )
      Ale syn ma pneumokoka w nosie i on przy infekcjach czasami jest "górą".
      Ospa bardzo osłabia organizm i daje powikłania , wydaje mi się ze jednak wskazane żeby ją osłuchali .
      • gabrielle76 Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 10.02.11, 13:06
        jak cos sie dzieje przy ospie trzeba dziecko pokazac lekarzowi bo moze to oznaczac powikłania
        • dziska23 Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 10.02.11, 13:26
          katisza
          co za pneumokoka ma mały?
          bo mojej córce robiłam wymaz z nosa i też wyszedł. leczyliśmy sie 10 dni zinatem i przeszedł ten zielony katar a teraz po tygodniu z nów ma katar i zastanawiam sie czy to coś nowego czy pnemokokii?
          • katisza Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 10.02.11, 16:44
            Streptoccocus pneumoniae .Był szczepiony prevenarem .Raz dostał zinatt , miał podejrzenie zapalenia zatok sitowych .Brał 10 dni .Nie bardzo to pomogło , po 3 miesiącach wymaz znowu to samo g.... .Powiklania po grypie zmusiły nas do podania następnego antybiotyku .Tym razem celowany z antybiogramu augmentin es . Do nosa i oczu dostał floksal .Póżniej tydzień biostyminy i broncho- voxum .(na razie przyjął pierwszą serię)
            Nie wiem czy to cos da , ale jezeli znowu wyjdzie w wymazie dam sobie z nim spokój .Po prostu będę go miała na oku i w pamięci i w razie problemów będziemy działać .
            Pozdrawiam
            • pasik Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 10.02.11, 22:39
              zdecydowanie lekarza do domu.
              Przeziębienie + ospa może skończyć się powikłaniami.
              • zebra12 Re: Ospa, a kaszel i zaropiałe oczy 11.02.11, 10:00
                U nas lekarz nie przyjdzie. Dzwoniłam do przychodni i kazali przyjść to udostepnią izolatkę. Dziś cóka mniej kaszlała. Kaszel jest głownie rano. W dzień sporadycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka