Dodaj do ulubionych

kiedy do lekarza?

25.04.04, 21:49
Moja corkę złapał dzis katar i temp. ponad 38 stopni. Po zbiciu temp. szalala
jakby nigdy nic, zobaczymy jak uda jej sie przespac noc, no i zastanawiam sie
czy isc jutro z nia do lekarza, czy czekac na dalszy rozwoj wydarzen. Poki co
nie kaszle, je dosc dobrze (jak na nia, bo ogolnie straszne z niej niejadek),
wiec nie chcialabym zanadto panikowac.... Co radzicie?
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • verdana Re: kiedy do lekarza? 25.04.04, 22:40
      A w jakim jest wieku?
      • minia26 Re: kiedy do lekarza? 26.04.04, 06:30
        Przepraszam, rzeczywiscie nie napisalam w jakim jest wieku... ma 16 m-cy..
        Pozdr
        Monika
        • aniaop Re: kiedy do lekarza? 26.04.04, 08:10
          Moja corka ma co prawda juz 25 miesiecy, ale ja z takimi objawami nie chodze do
          lekarza, i tak zawsze zapisuje to samo. Daje witamine C, wapno i pyrosal. Do
          lekarza dopiero, jesli objawy nie ustepuja po 3 dniach albo pojawi sie kaszel.
          W ubiegla srode corka tez zarazila sie ode mnie katarem i tez nie bylo innych
          objawow. W nocy temperatura wzrosla powyzej 38, wiec dostala odrobine panadolu.
          Nastepnego dnia miala juz tylko lekki stan podgoraczkowy a po dwoch dniach byla
          zupelnie zdrowa. Zreszta ona takie infekcje zwykle zwalcza po max 3 dniach,
          wiec po co mam prowadzac ja do przychodni, jeszcze zlapie cos gorszego.
    • enut Re: kiedy do lekarza? 26.04.04, 09:29
      Sprobuj zbic temperature sama (czopki pomagaja przy wysokiej goraczce), jak sie
      nie uda, to idz do lekarza. A moze to zabki? Moj Szymek czesto mial goraczke
      przy zabkach. Aha, no i nie przyjma do zlobka goraczkujacego malucha.
      No i jak zlobek Ci sie podoba po tygodniu chodzenia?

Nat
      • minia26 Re: kiedy do lekarza? 26.04.04, 10:15
        Dzięki za odp. Dzis już moja Mala czuje sie lepiej, lekki stan podgoraczkowy z
        rana, katar cd, no ale nastroj niezly smile
        Pytasz o zlobek? Na razie mi sie podoba, troche gorzej z Karolinka, bo ona jak
        tylko mnie zabraknie placze niemilosiernie, ale "ciocie" mowia, ze to
        normalne... W kancu ponad rok siedziala ze mna bez przerwy, wiec to dla niej
        ogromne przezycie. Jeszcze do konca tygodnia sie przyzwyczajamy, no a od 4 maja
        zaczynamy juz na dobre. Troche sie podlamalam, bo okazuje sie, ze mlodsze
        dzieci jakos lepiej znosza rozlake z mma i juz sie zmartwilam, ze moze
        Karolinka w ogole sie nie przyzwyczai, ale po rozmowie z "ciocia" troche
        poprawil mi sie nastroj i staram sie byc dobrej mysli.
        pozdr
        Monika
    • anek.anek Re: kiedy do lekarza? 27.04.04, 13:00
      Na razie możesz się powstrzymać z lekarzem. Profilaktycznie możesz podawać
      cebion i wapno w syropie, a jesli wysoka gorączka się powtórzy, to spróbuj ją
      zbić dostępnymi lekami. Jeśli temperatura będzie trwała ponad 2,3 dni, to idź
      do lekarza (ale wysoka, bo lekki stan podgorączkowy nie jest powodem do paniki).
    • minia26 Re: kiedy do lekarza? 27.04.04, 20:27
      Witajcie!
      Rzeczywiscie obylo sie bez lekarza smile)
      Dzis juz zostal nam tylko katar i lekka chrypka smile
      Dziekuje Wam za porady i zycze duzo zdrowka smile
      Pozdr
      Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka