Dodaj do ulubionych

Moje dziecko jest chore

26.04.11, 20:47
po 6 dniach brania antybiotyku dzis lekarz stwierdzil,ze nie ma poprawy i przepisal inny antybiotyk. mam watpliwosci,bo z jednej str wiem jakie spustoszenie robi ten lek a z drugiej obawiam sie powiklan. Co robic???? mialyscie taka sytuacje????dziecko ma 14 mscy.
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 20:49
      Poszłabym na konsultacje do innego lekarza.
      • w_miare_normalna Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 20:52
        sowa rpowzę cię, na konsultację do innego lekarza bo przepisal kolejny antybiotyk ?
        jesli jeden nie zadziala zapisal drugi, proste
        moja miala kilka razy tak, drugi zazwyczajh byl dobrze trafiony
        -
        Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
    • broceliande Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 20:50
      A może to jednak wirus?
      Mój mały tak miał, leczony antybiotykiem ciągle gorączkował, okazało się, że to nie bakterie.
      Z trzeciej strony, lekarz powinien wiedzieć co i jak.
      Pilnuj leków osłonowych.
    • myszmusia Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 20:51
      co robic - antybiogram - sprawdzic na jaki antybiotyk bakterei zareaguja a nie pozwalac celowac w ciemno
    • marychna31 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 20:51
      Tak małego dziecka nie leczyłabym amatorsko, "intuicyjnie", w oparciu o opinie z forum itp. Jeśli miałabym wątpliwości odnośnie decyzji podjętych przez jednego lekarza poszła bym do innego.
    • kol.3 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:12
      Idź zrobić antybiogram, bez tego zawsze będzie zadywanka, zadziała czy nie zadziala.
      • rulsanka Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 22:41
        Teraz już za późno, antybiogram powinno się zrobić przed podaniem antybiotyku, później nie wyjdzie. Jak sprawa jest pilna, to robi się antybiogram i zaraz podaje antybiotyk "na ślepo". W razie gdyby nie pomógł, za kilka dni masz wynik i wiesz co zadziała na pewno.
    • i_love_my_babies Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:18
      a co to znaczy CHORE???
      • kropeczka.7 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:23
        kaszel,zaczerwienione gardlo,podwyzszona temp.,poci sie,slabe i spi dluzej niz zazwyczaj. Lekarz stwierdzil,ze to prawdopodobnie wirus. Antybiotyki chyba nie skutkuja na wirusy....
        • i_love_my_babies Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:51
          nie chyba, tylko na pewno - mój syn aktualnie już 2 tygodnie chodzi z katarem, pokaszluje - ale antybiotyku nie podaję

• marghe_72 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:53
            Zmień lekarza.
            Antybiotyk na wirus nie działa. Za to pięknie osłabia..
            • i_love_my_babies Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 22:03
              całkiem możliwe, że może i osłabione przez antybiotyk załapało coś od nowa

zresztą mój prawie 2-latek potrafi marudzić, jęczeć, smarać, kaszleć i nie schodzić z rąk nawet 10-14 dni
              często miewa też tak, że pod koniec choroby dostaje temperatury na 2-3 dni

ale po antybiotyk idę w ostateczności
        • miaowi Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:53
          Kochana, lekarz ci powiedział, że to wirus, a potem zapisał dwa razy antybiotyki?
          To z całym szacunkiem jakiś kretyn.
        • rulsanka Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 22:44
          Po objawach to prawdopodobnie rzeczywiście wirus. W ogóle objawy nie brzmią niepokojąco - ja bym do lekarza nie biegła, nie rozumiem konowałów, co na wszystko walą antybiotyki.
        • nangaparbat3 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 22:50
          Podobno jakieś 40% infekcji górnych dróg oddechowych wywołuja teraz chlamydie i mykoplazmy - i na te tałatajstwa działaja antybiotyki, ale nie wszystkie.
    • marghe_72 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:22
      zrobić badania krwi, żeby sprawdzić co podgryza Twoje dziecko. Czy wirus czy bakteria

A właściewie to na co choruje? Na co przepisano ten antybiotyk?
      • vanilka89 Re: Moje dziecko jest chore 26.04.11, 21:49
        Zrób badania krwi crp i morfologie z rozmazem. Powinno pokazac czy to wirus czy bakteria. I dużo zdrowia życzę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka