Dodaj do ulubionych

włosy 3,5 latki

27.10.11, 21:40
Moja corka 3,5 letnia ma wlosy jak niemowle, prawie nie rosna i sa rzadkie. Inne dziewczynki juz od dawna w kucykach. ktos mi moze cos na to poradzic? isc z tym do jakiegos lekarza czy jeszcze czekac?
Obserwuj wątek
    • perelka121 Re: włosy 3,5 latki 29.10.11, 19:36
      U nas podobnie, ale my też nie wiadomo jakich włosów nie mamy, to i córka pięć na krzyż.
    • bika_05 Re: włosy 3,5 latki 30.10.11, 21:26
      Moja 6.5 letnia córka też tak ma. Jest trochę lepiej i włoski zgęstniały, choć nie za bardzo. Byliśmy u dermatologa - jeden kazał smarować robioną wodą na porost włosów przy dziecięcym łysieniu. Po roku było ciut lepiej, wiec odstawiłam, bo wg mnie i tak by było. Drugi kazał czekać na okres dojrzewania. I tak zrobię. Niunia nie ma do tej pory kucyków i chociaż czasem z tego powodu poplakiwala teraz już sie sprawą nie przejmuje. Może dlatego, że nie robię z tego wielkiego halo. I już nawet sama spokojnie zachwala kucyki młodszej siosty, która nie ma problemu z włoskami. Oczywiście, ze czasem jest mi smutno, bo to jednak dziewczynka, ale mogę sobie wyobrazić większe problemy, więc nie popadam w przesadę. Poczekamy - pewnie warkocza nigdy nie będzie, ale za to wszyscy podziwiamy jej piękne duże oczy i dłuuugie rzęsy... smile Każdy przecież ma coś pięknego
      • arim28 Re: włosy 3,5 latki 31.10.11, 09:15

Moja corka gdy w wieku 3 lat szla do przedszkola to moglam jej jedynie palemke (i to bardzo skromna) na czubku glowy zrobic. Podcinalam jej wlosy zawsze na bardzo krotko, chociaz niewiele bylo do podcinania smile
        Teraz ma 7 lat i ladne wlosy, dobrze obciete sprawiaja wrazenie jakby miala ich wiecej wink

Zycze aby i u Was bylo podobnie.
        Jezeli nie ma na glowie zupelnie lysych miejsc i nie wypadaja jej garsciami to uwazam, ze nie nalezy panikowac tylko poczekac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka