Dodaj do ulubionych

czy wasze dzieci czasem boli głowa?

22.11.11, 20:18
moja 3 tyg temu miala bol glowy,na chwilke,okolica czola.Takie chwilowe bole pojawialy sie nawet codziennie.corka chodzi do 1 kl,jest bardzo smialym dzieckiem i zachwycona szkola.zrobilam badanie oczu,jest ok,laryngolog tez ok,jeszcze mnie czeka neurolog.bole sa doslownie na chwilke,nigdy nie trwaja dlugo i bez potrzeby podawania sr przeciwbolowych.Bylam u szkolnej psycholog zeby porozmawiala z dzieckiem bo moze mala stresuje sie czyms,tzn mniej wiecej wiem ale czy to wlasciwy kierunek?u nas dzieci za zachowanie dostaja odpowiednio kolorowe kropki i mala powiedzial mi ze jak dostaja ta zla to sie denerwuje,ma tez kolegow w kalsie ktorzy sie bija i dokuczaja sobie(mojej corce czasem tez bo wyjatkow tam nie ma tymbardziej ze z jednym z nich siedzi w lawce).
czy na zmiane cisnienia dzieci w wieku 7 lat juz reaguja?sam juz nie wiem...
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 22.11.11, 21:00
      Farfalina, obserwuję to co piszesz na forum od dłuższego czasu, i widzę, że jedynym problemem Twojej córki jest alergia. Nie wynajduj jej nowych chorób, bo ich nie ma. Skup się na wprowadzeniu ścisłej diety przeciwalergicznej, to wtedy wszystkie objawy miną, bóle głowy też.
      • farfalina Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 22.11.11, 21:17
        Nie bardzo rozumiem, moja córka nie jest mega alergiczka, co prawda zawsze jesienią i zima mamy ta sama historie czyli pokaslywania i chrzakania i to zapewne jest wina alergii.Natomiast pokarmowej nie ma.je od zawsze to samo nic nowego bo jest niejadkiem a może lepiej wybredna i bardzo mało rzeczy je.Borykam sie z ziarniniakiem obraczkowatym ale inne jej dolegliwości co jakiś czas nie podpisalabym pod alergie.a co masz konkretnego na myśli jeśli tak dobrze mnie kojazysz?od czego twoim zdaniem są te bóle głowy, jaka dietę masz na myśli?to prawda ze jestem sfisiowana i doczepiam sie do wszystkiego ale ciagle mam wrażenie ze zbyt często u nas są dziwne przypadki a nie normalne infekcjesad od paru dni boli ja tez kolano, na chwilke ale jednak. To tez wina alergii?znów ortopeda i badania nie czekają czy olac i myśleć ze to bóle wzrostowe?
      • farfalina e-kasia27 23.11.11, 07:25
        no tak,wszystko jasne Pani Kasiu,przejzałam wszystkie posty w ktorych piszesz i widze,ze jestes mega fanka alergii!wszystkie problemy zwalasz na alergie,doslownie!
        nie wiem jaki masz w tym cel,jestes lekarzem?jest tu bardzo duzo mlodych,niedoswiadczonych mam ktore szukaja pomocy i moga za bardzo sugerowac sie Twoimi wypowiedziami,jestes pewna swojej wiedzy i ze kazda dolegliwosc= alergia??nie wydaje mi się
        • e-kasia27 Re: e-kasia27 23.11.11, 14:41
          farfalina napisała:

> no tak,wszystko jasne Pani Kasiu,przejzałam wszystkie posty w ktorych piszesz i
          > widze,ze jestes mega fanka alergii!wszystkie problemy zwalasz na alergie,doslo
          > wnie!

Nie wszystkie, tylko te które są skutkiem bycia alergikiem.

> nie wiem jaki masz w tym cel

Cel jest prosty - szerzenie wiedzy o alergii i uświadamianie ludzi, że alergia to nie tylko wysypka i katar.

jest tu bardzo duzo mlodych,niedos
          > wiadczonych mam ktore szukaja pomocy i moga za bardzo sugerowac sie Twoimi wypo
          > wiedziami

Właśnie mam taką nadzieję, że się zasugerują i dzięki temu ich dzieci będą zdrowsze.

>jestes pewna swojej wiedzy

Tak. Jestem pewna swojej wiedzy.

>i ze kazda dolegliwosc= alergia??

Nie każda.
          Szkarlatyna nie jest alergią, gruźlica nie jest alergią, grypa nie jest alergią,...- można by tak długo wyliczać, ale lista chorób alergicznych jest równie długa, a może nawet dłuższa.

nie wydaj
          > e mi się

No cóż, skoro Ci się nie wydaje, to trudno.
          Nic na to nie poradzę, że nie chcesz przyjąć do wiadomości oczywistych faktów i wolisz leczyć dziecko na coraz to nowe choroby, te które już ma i te, które jeszcze się pewnie pojawią.

Gdy pisałaś o padaczce, napisałam Ci, żebyś przeczytała książkę dr Danuty Myłek(Alergie), bo ona z pewnością wiele by Ci wyjaśniła, ale jak widać nie skorzystałaś z tej rady, skoro nadal wasz wątpliwości, czy Twoje dziecko ma alergię i czy alergia może się tak objawiać, jak objawia się u Twojej córki.
          Nic więcej nie mogę zrobić w Twojej sprawie, bo jesteś z góry nastawiona na "nie" w stosunku do wszystkiego, co powiem. No, cóż, takie Twoje prawo.

• farfalina Re: e-kasia27 23.11.11, 16:21
            nie Kasiu,nie jestem nastawiona na "nie",wrecz przeciwnie.Doszukuje sie przyczyny a nie olewam problem ale wybacz nie bede sie sugerowac tylko Twoja opinia i rada bo sa od takich spraw lekarze a pod opieka alergologa(jesli jestes z Wawy to zapewne mowi ci nazwisko dr Sieradzka)regularnie.Ale prosze Cie,nie możesz wszystkiego podporzadkowywac do alergii!migdal-alergia,bol brzucha-alergia itd itd.Sa rowniez inne przyczyny dolegliwosci.
            Nie twierdze,ze nie masz wiedzy na temat alergii tylko czemu wszystko(no prawiesmile)=alergia?to tak jak niektore osoby wszystko lacza z pasozytami.
            Czyli Twoim zdaniem nasz incydent padaczkowy tez ma podloze alergiczne??
            pozdrawiamsmile
            • e-kasia27 Re: e-kasia27 23.11.11, 17:05
              Nie wiem, czy ma, ale wiem, że może mieć i że u alergika należy taką ewentualność wziąć pod uwagę, a nie od razu stwierdzać padaczkę i leczyć ją lekami.
              • farfalina Re: e-kasia27 23.11.11, 18:12
                a widzisz ,nie doczytałas moich postow na temat naszego przypadku ani tego,ze nie daję dziecku zadnych lekow bo nie ma potrzeby.To jest padaczka rolandyczna,dzieci z niej w 100% wyrastaja i jest to jeden z najlagodniejszych padaczek.Poza tym jeden przypadek nie zalicza sie do padaczki choc nam eeg potwierdzilo.Oby wiecej takich incydentow u nas nie bylo,odpukac od kwietnia jest ok.
                • e-kasia27 Re: e-kasia27 23.11.11, 18:50
                  Doczytałam, napisałaś tam:
                  "wiem,ze to lagodny rodzaj ale pani dr zaleca od razu leczenie mimo,ze atak miala jeden".

Chodziło mi o reakcje lekarza, a nie o to, czy Ty dajesz leki, czy nie.

A gdybyś uwierzyła tej pierwszej pani doktor?

• osimek Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 23.11.11, 19:50
      Mając takie objawy jako dziecko stwierdzono u mnie migrenę wieku dziecięcego, którą na wiele lat zaleczono. Teraz niestety jako 30 paroletnia kobieta, znów borykam się z migreną.
      Wizyta u neurologa, może EEG lub tomografia i wszystko się wyjasni, a może lekarz bez badań stwierdzi migrenę - w końcu to specjalista.
      • farfalina Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 23.11.11, 19:53
        a czy przy migrenie nie ma czasem bolu dlugotrwalego i bardzo mocnego?bo moja corke boli doslownie minute,dwie i nie mocno.eeg miala robione w maju co prawda ale wtedy jej glowa nie bolala.I tak musze pojsc na wizyte kontrolna w innej sprawie do neurologa to bede wypytywac ale poki co tu zadalam pytanie,dziekuje
        • bobusie Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 23.11.11, 23:11
          Myślę, że warto zgłosić problem neurologowi.
        • osimek Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 24.11.11, 08:49
          Nie pamiętam jak to było dokładnie u mnie jak byłam mała, ale moi rodzice mówią że trwało to chwilkę 1-2 minuty. Teraz jako dorosła smile łeb boli mnie przez kilka dni więc na pewno nie tak jak miałam 6 lat
          • ada.ula.mela.03 Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 26.11.11, 19:24
            Moja Jula uderzyła się w szkole w głowę ale dopiero wieczorem skarżyła się na ból w tym miejscu co stuknęła.Był to chwilowy ból ale powtórzył się kolejnego dnia.Pojechaliśmy na pogotowie prześwietlenie nic nie wykazało ale lekarz kazał odstawić jej komputer i telewizję.Ciężko było ale wytrzymała 2dni.Ból nie wrócił.
            • kubonia Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 29.11.11, 00:09
              U mojego syna bóle głowy pojawiły się jak miał 5 lat. Na początku były słabe i trwały krótko ale z czasem zaczęły się nasilac i bez tabletki raczej nie przechodziły . Po wszystkich badaniach włącznie z tomografem komputerowym neurolog zdiagnozowal migrene. Czasami bolom u mojego syna towarzyszą wymioty i swiatlowstret ,a głową boli go na prawdę bardzo mocno. Ale takie epizody zdarzają się rzadko.
    • anna7002 Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 15.04.20, 15:18
      witam
      Mam pytanie , czy znalazła Pani przyczynę bóli głowy u dziecka .Mam ten sam problem z córeczką 6 lat.Opadają mi ręce bo już nie wiem gdzie mam się udać i czego szukać. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
      • suuuperbaba Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 28.04.20, 20:18
        Anna7002 ja tez mam aktualnie taki problem z coreczka, ktora ma 7,5. Boli ja glowa tam gdzie czolo, glownie wieczorami..okulista ok, dno oka ok, bylismy u neurologa i ze zwklego badania wychodzi, ze nie ma problemow. Natomiast kazala obserwowac jeszcze miesiac i jak nadal bedzie bolalo to zle i rezonans dla spokoju, chociaz ona nic nie podejrzewa zlego. Jedno co powiedziala to, ze byc moze zatoki, ale nie zalecs TK bo to zbyt duza dawka promieniowania dla dziecka, a mri zawsze cos tam pokaze. Jesli bys chciala porozmawiac to napisz maaala@o2.pl. Dzieki
      • infaillible Re: czy wasze dzieci czasem boli głowa? 07.06.21, 23:18
        Czy znalazłyście już odpowiedź na pytanie, co dolega waszym dzieciom? Moja córka ma 6 lat, od 8 mięsiecy ma takie krótkotrwałe bóle, najdłużej 5 minut, kilka razy dziennie. Po wstaniu, po jedzeniu, podczas zabawy, biegania (ale nie zawsze). Okulista i laryngolog mówią, że jest ok. Neurolog zapisał jakieś leki poprawiające krążenie krwi w mózgu (na ulotce napisane, żeby u dzieci nie stosować , a córka ma brać mimo, że nic nie pomagają od 3 tygodni. A ma brać jeszcze dwa miesiące). Neurolog badań nie chce robić żadnych poza badaniami krwi, które wyszły ok. Twierdzi że to na tle nerwowym. Nie wiem co robić, bardzo się martwię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka