magda1104 Re: objawy grzybicy 04.06.04, 23:42 Sorry Czym się objawia grzybica układu pokarmowego? Moze ktoś potrafi mi podać szczególowe informacje, będę wdzięczna. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
martyka Re: objawy grzybicy 05.06.04, 15:46 witam U mojego dwuletniego syna , który z grzybica żyje od roku są to przede wszystkim zmienione stolce. Czasami zielone, cuchnace, i papkowate.Piszę czasami, bo zazwyczaj raz dziennie kupa jest normalna. Nie ma to absolutnie związku z jego dietą. Okresowo wyskakują mu na skórze zmiany. Ale ponieważ jest alergikiem to tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy to alergia czy grzyb. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: objawy grzybicy 05.06.04, 16:10 Dodam jeszcze do powyższych częstsze infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych, niepodatne na leczenie antybiotykami, nieprzyjemny zapach z ust oraz bardzo często przewlekła chrypka. Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: objawy grzybicy 05.06.04, 18:39 Mam w zwiazku z tym pytanie: - Jak sie leczy cos takiego? Czy to da sie wyleczyc? (Pewnie juz bylo walkowane, ale chwilowo nie mam czasu szukac, sorry...) Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: objawy grzybicy 05.06.04, 19:02 Oczywiście, że da się wyleczyć. Najpierw zaczyna się od nystatyny ( wewnętrznie!), a jeśli to nie da rady to inne leki przeciwgrzybicze typu fluconazol, ketokonazol. Ważna też jest dieta. Nie powinno się w ogóle jeść słodyczy i unikać mleka krowiego w czystej postaci. Jogurty można i trzeba - jak najbardziej. Istotne są też "dobre bakterie" w preparatach typu : lakcid, lacidofil czy trilac. Oczywiście decyzję o leczeniu podejmie lekarz. Ja tylko teoretyzuję. Odpowiedz Link Zgłoś