Dodaj do ulubionych

Łuszcząca się skóra na palcach stóp.

16.02.12, 10:36
Witam. Jaka może być przyczyna łuszczącej się skóry u palców stóp na opuszkach, słyszałam że może to być szkarlatyna ale córka miała 3 tyg temu tylko katar i delikatny kaszel bez gorączki. Córka ma 7 lat i na dłoniach nie ma takiego problemu.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Łuszcząca się skóra na palcach stóp. 16.02.12, 13:56
      moja córka, 9 lat, czasem tak ma, mało, ale ma. Ona w szkole nie zmienia butów (w DE) i podejrzewam, a czasem nawet czuję, że ona ma przepocone stopy i to stąd. To takie delikatne kuliste ubytki na opuszkach palców u stup.
      • arim28 alpepe 17.02.12, 11:24

Kup jej to.www.gehwol.de/fusspflegeprodukte/gehwol/cremes/102420500

U malych dzieci stopy nie powinny brzydko waniac suspicious

Luszczacy sie naskorek - odparzenia, alergia, grzybica - duzo moze byc przyczyn. Mozesz zrobic lagoratoryjne badania naskorka?
        • apati Re: alpepe 17.02.12, 11:39
          tylko gdzie ja jej kupię ten krem? jest w polskich aptekach?
          • arim28 Re: alpepe 18.02.12, 12:54
            www.sklepestetyka.pl/szczegoly/320/gehwol_balsam_normale_haut__balsam_odswiezajacy_do_stop_dla_normalnej_skory_125_ml
        • alpepe Re: alpepe 20.02.12, 09:43
          stopy mojej córki nie śmierdzą jakoś mocno, czuć je potem, ja mam bardzo wrażliwy węch, kiedy nie są przegrzewane, problemu nie ma, ale inne dzieci w szkole nie zmieniają butów, to i córka tego nie robi i jak jest w grubych kozakach w pomieszczeniu o temp. 23 stopnie, to nie dziwota.
      • alpepe u STÓP 20.02.12, 09:39
        oj, jak mi wstyd, taki błąd!
    • dorotakatarzyna Re: Łuszcząca się skóra na palcach stóp. 17.02.12, 09:03
      Ewentualnie grzybica stóp.
      • apati Re: Łuszcząca się skóra na palcach stóp. 17.02.12, 10:02
        ale skóra nie swędzi i nie piecze.
        • alpepe Re: Łuszcząca się skóra na palcach stóp. 20.02.12, 09:41
          postaraj się o dobre skarpetki i by stopy nie były przegrzane.
    • ilkas2 Re: A może to łuszczyca? 21.02.12, 14:49
      Dolegliwość ta wychodzi najczęściej w stanach osłabienia organizmu, w początkowej fazie objawią się zaczerwienieniem i łuszczeniem naskórk, może wyskoczyć także na stopach. Zazwyczaj jest to jednak choroba o podłożu genetycznym więc dopytaj się czy ktoś w rodzinie miał, nie zaszkodzi wizyta i dermatologa. U dzieci leczy sie to głównie za pomocą dermokosmetyków, unikaj maści sterydowych bo lekaże głąby lubią wypisywać takie cuda i niszczą skórę nieodwracalnie.
    • ilkas2 Re: A może to łuszczyca? 23.02.12, 14:24
      Scalp 8 Body Ointment
      co to za maść?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka