Dodaj do ulubionych

dziwna gorączka

02.03.12, 20:24
Nie wiem, czy robić już panikę i lecieć do lekarza czy dalej obserwować. Zdarzyło się około 2 miesiące temu i wczoraj. Syn ma prawie 10 lat i raptem dostaje wysokiej temperury. Między 38 a 39 st. Bez żadnych innych objawów. Trzyma go przez pół dnia i mija. Przez chwilkę osłabienie poniżej 36 i wraca do normy. Za to jest zmęczony i osłabiony tak, że nie daje rady wejść po schodach na 1 piętro. Mam już panikować?
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: dziwna gorączka 02.03.12, 20:34

Nie panikować, ale zabrać do lekarza i przebadać...np. w kierunku reumatoidalnego zapalenia stawów.
      Chociaz powiem Ci, że często takie gorączki mijają bez niczego, związane są z dorastaniem po prostu...ale lepiej sprawdzić.
    • olifra1 Re: dziwna gorączka 02.03.12, 20:58
      dorota.alex napisała:

> Mam już panikować?

ja bym spanikowała
    • klubgogo Re: dziwna gorączka 02.03.12, 21:03
      NIe panikuj, zrób synowi podstawowe badania, mocz, morfologię, ob i z wynikami idźcie do lekarza.
      • verdana Re: dziwna gorączka 02.03.12, 21:26
        U mojego, ale mlodszego, to były ataki migreny (tak, z temperaturą). przechodziły po przespaniu się.
        Idź do lekarza.
        • demonii.larua Re: dziwna gorączka 02.03.12, 22:08
          Mój najstarszy też miewa takie właśnie migreny - rozpala się dosłownie. Lekarz koniecznie.
    • glagonia Re: dziwna gorączka 02.03.12, 22:15
      Mój mąż w taki sposób ostatnio przeszedł jelitówkę. Nic poza gorączką, ktora w końcu spadła i dużym osłabieniem. To, że jelitówka, wywnioskowaliśmy z kolejności spotkań/zachorowań w rodzinie i wśród znajomych.
      Tak więc może nic groźnego - no ale pewnie dobrze spytać lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka