Kurcze

Czy komputery - komputerowe badania wzroku mogą się mylić? Mają jakiś próg błędu?
Córa lat 6. Wcześniej żadnych zasygnalizowanych problemów ze wzrokiem. Na nic się nie uskarżała. Ładnie maluje, czyta itp. Kontrolnie bez atropiny wyszło +2, +1,75.
Teraz zrobiliśmy badanie poprzedzone kropieniem atropiny przez parę dni. Zapobiegawczo poszliśmy od razu do dwóch okulistów (z doświadczenia chcieliśmy mieć pewność ewentualnej postawionej diagnozie) No i może to był błąd.
U jednego badanie wyszło w granicach +3 i +3,5 (Po wywiadzie, że dziecko się nie uskarża i oboje oczu pracuje poprawnie i nie uciekają - lekarz stwierdził że na razie nie będzie okularów Bo do około 3 diopri może to być fizjologiczne. Kontrola za pół roku i powinno samo się stopniowo korygować - że wada jest jeszcze fizjologiczna i stopniowo do wyrównania)
U drugiego w badaniu +3,75 +4 (zalecenie za m-c po okulary najpierw na połowę wady, żeby oczy się przyzwyczaiły, a później się zwiększy. Z diagnozą że to się już tak zostanie na stałe).
Czy ktoś się orientuje w temacie? Bo jestem w kropce i chyba na gwałt muszę szukać 3 go lekarza - aby podjął decyzję co ja mam w końcu robić