misiowamama-2 25.05.12, 09:55 Dziewczyny (chłopaki ) może wiecie, czy możliwe jest aby w tydzień po podaniu Zentelu (na odrobaczenie) dziecko bolał brzuszek? Od rana mały się skarży i zastanawiam się czy to ten lek może być przyczyną. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiowamama-2 Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 10:06 A nie wiesz może jak pomóc małemu? Kurcze, stara baba jestem a nie wiem co mu podać... A dziś przed nami dentysta, potem 1,5 godzinna podróż samochodem. W dodatku nie chce tknąć śniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 10:42 misiowamama-2 napisała: > A nie wiesz może jak pomóc małemu? Kurcze, stara baba jestem a nie wiem co > mu podać... > A dziś przed nami dentysta, potem 1,5 godzinna podróż samochodem. W dodatku nie > chce tknąć śniadania. > > > ja dawalam zaparzony len, w ziarenkach. nie wiem czy Twoje dziecko wypije/zje - my lubimy, moja jadla i pila gluta. pomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 11:02 misiowamama-2 napisała: > nie zje no to nie pomoge ewentualnie cieply termofor na brzuch i omotanie kocem, na moją dziala Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 10:02 Ten zentel to w jednorazowej dawce zalecił lekarz ? Ile dziecko ma lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 10:07 Jednorazowo 10ml. Kazał obserwować przez 2 tygodnie, po tym czasie zobaczy czy w razie potrzeby nie powtórzyć. Syn ma 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 10:23 Dobrze byloby powtórzyc za te dwa tygodnie. Niektorzy zalecaja nawet 3 dawki - co dwa tygodnie. No i gruntowne wysprzatanie mieszkania, wypranie czego sie da w wysokiej temp. to pewnie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 11:32 Moje dzieci przeszly bezboleśnie ale ja wylądowalam u lekarza z takim bolem brzucha, ze bylam zgięta w pol.Faktycznie,siemie lnu pomaga bardzo.Jak nie chce wypic ziarenek, to zaparz to,odczekaj ze 2 h i jak sie zrobi ten glut to go odsedz i daj do picia w soczku na przyklad.Zawsze cos zadziala.I tak ze 3 razy dziennie. Nie wiem ile ma lat,ale jak powyzej 6 to mozesz tez podac no spe. Mozesz tez sie spodziewac stanu podgoraczkowego. Mi generalnie pomogly leki, ktorev sie daje na nadkwasote-typu Ranigast,Anesteloc max. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 18:24 Bardzo wszystkim dziękuję To chyba jednak nie zentel. Wyskoczyła gorączka 38,8st. więc chyba jakis wirus. Poczekamy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ból brzucha po Zentelu 25.05.12, 21:34 A podałaś ot tak profilaktycznie czy jednak miało robale? Więc leczniczo. Jesli ot tak profilaktycznie to się nie dziwię, że brzuch boli. Odpowiedz Link Zgłoś