Dodaj do ulubionych

waga niemowlaka

02.11.12, 13:45
Tekst linka
Witam, córka kończy właśnie 3 miesiące, jest karmiona wyłącznie piersią. W ciągu dnia karmię co 2-3 godziny. W nocy córka przesypia od 22<karmienie> do 4-5 rano. Ssie pierś około 5 minut, pije z jednej piersi. Jest zadowolona, radosna i silna, jednak martwi mnie tak niski przyrost wagi. Co może być tego powodem?dodam, że mimo karmienia piersią po 9 tygodniach po porodzie dostałam okres, obecnie jestem w trakcie drugiego.
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: waga niemowlaka 02.11.12, 16:14
      smoczka nie zna, jak rozumiem? Infekcje wykluczone? Mocz skontrolowany? Jak dokladnie wygladaly przyrosty wagi? Wazenie zawsze na tej samej wadze i nago?
      Sprobuj karmic kazdorazowo z dwoch piersi, jesli sa smoczki- odstaw, sprobuj dolozyc jedno karmienie nocne, powinno pomoc.
      • abebka Re: waga niemowlaka 02.11.12, 17:28
        dziekuje za zainteresowanie, smoczek uspokajacz niestety jest namietnie uzywany, a butelka hmm 4 godziny sciagałam recznie pokarm i sciagnełam 30 ml- mała wypiła to- z butelki., badan zadnych jeszcze nie było- wazenie zzawsze u lekarza na tej samej wadze- w srode mamy kon trole czy cos przybrała...
        • mruwa9 Re: waga niemowlaka 03.11.12, 14:43
          wyrzuc smoczek, a zamiast smoczka piers.
          Masz jasna sytuacje: o czas, ktory dziecko ssie smoczek, krocej ssie piers. To tak, jakbys zamiast obiadu dostala pusta lyzke do oblizywania. Pooblizuj ja sobie przez 30 minut i zobacz czy dzieki temu jestes syta..Tak dziala smoczek.
          Jego proste wywalenie i zastapienie piersia (rowniez do uspokajania i zasypiania) powinno szybko rozwiazac problem, aczkolwiek pewnie dziecko nie podda sie bez walki, to kwestia twojej determinacji i konsekwencji: gdy zaczyna sie cyrk- podniesc, utulic, uspokoic, ponownie zaproponowac piers. Do skutku.Poczytaj sobie stary watek:
          forum.gazeta.pl/forum/w,570,89283591,89283591,problem_z_przybieraniem_na_wadze_skonczone_4_tyg.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka