Dodaj do ulubionych

Srawdzony termometr

09.01.13, 10:18
Witam, jak w temacie pytanie dot. termometru. Zaczął się u nas sezon chorowania na co się da. I doszłam do wniosku, że żaden z posiadanych przeze mnie termometrów nie wskazuje właściwej temperatury dziecka. Macie sprawdzone typy? Podobno bezdotykowe są do bani, ale czytałam że Termoflash jest ok. Może jakieś inne, do ucha itp. Czym mierzycie, co polecacie?
Pozdrawiam K.
Obserwuj wątek
    • mamakasia_ltd Sprawdzony oczywiście :-) 09.01.13, 10:19
    • alpepe Re: Srawdzony termometr 09.01.13, 11:51
      praktycznie to na czuja, bo i tak leczę córkę bez lekarza, ale mam i rtęciowy, przy dużej gorączce brałam dziecko na kolana, ogrzewałam lekko w dłoniach termometr i pod pachę na 5 minut, ale generalnie patrzę w oczy, patrzę na skórę, obserwuje dziecko i wdzę, czy ma gorączkę czy nie.
      • alicja044 Re: Srawdzony termometr 09.01.13, 21:16
        termoscan braun mamy od 3 lat super sprawa ale koszt około 200zł ale my mamy 3 dzieci i częst uzywany polecam bardzo
        • alicja044 Re: Srawdzony termometr 09.01.13, 21:18
          acha ten termometr to do ucha mamy
    • kubona Re: Srawdzony termometr 10.01.13, 20:18
      zwykły microlife kupiony w aptece za 10 zł. uzywany codziennie, sprawdzany z rtęciowym, zawsze była zgodność.
      dousznym się nie nauczyłam mierzyc, 200 zł wywaliłam w błoto, kolejne elektroniczne tez się nie sprawdziły.
    • alin9 Re: Srawdzony termometr 10.01.13, 20:46
      Moim zdaniem najlepsze tradycyjne rtęciowe.Nigdy nie zafałszowały pomiaru.
    • mamakasia_ltd Re: Srawdzony termometr 10.01.13, 22:24
      Rtęciowe zawsze były bez zarzutu dla mnie, ale już ich kupić nie można. Są jedynie podobne z jakąś inną cieczą w środku, jednak takowy właśnie się popsuł, bo któregoś dnia poprostu za nic nie mogłam go "strzepnąć". Douszny miałam i byłam mega zadowolona, ale też już jego czas się kończy, bo i swoje lata ma. Widzę ile mam, tyle opinii smile Może jeszcze ktoś coś podpowie?
      • alin9 Re: Srawdzony termometr 11.01.13, 09:54
        Nie doradzę innego .Zresztą te ,o których Piszesz, mają wygórowaną cenę.Co do strzepywania.Jeśli nie zrobisz tego bezpośrednio po pomiarze to "stracisz rękę".Niestety doświadczyłam tego wątpliwego wynalazku.Gdy mnie stłukł się ostatni kupiłam przez koleżankę prosto z hurtowni.Oficjalnie nie mogą sprzedawać ale gdzieś muszą mieć drobny zbyt.Na początku szukałam po aptekach.Oficjalna wersja to:Nie dostanie pani.Szeptem już inny tekst tongue_outroszę pytać co jakiś czas mamy kilka sztuk.Moja znajoma bardzo chwali sobie douszny brauna.Ja nie miałam styczności.
        • ania_kryszcz Re: Srawdzony termometr 14.01.13, 20:04

Mam ten
          allegro.pl/termometr-douszny-braun-thermoscan-irt-4520-i2935716094.html
          Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka