dexio6
11.01.13, 09:11
Witam to znowu ja,jak już wcześniej pisałem mam 15 lat i powiększony węzeł chłonny po prawej stronie,pod szczeka,przy tym mam gorączkę i teraz prawdopodobnie anginę bo boli mnie gardło,w ciągu 4dni węzeł powiększył się nie drastycznie ale dosyć jest spory teraz i bolesny,bylem u lekarza tylko ja mieszkam w Anglii lekarka powiedziała ze mam powiększone węzły chłonne i jeden robi sie jeszcze po drugiej stronie on jednak nie jest bolesny, powiedziała ze mój organizm broni się od bakterii i jak to tutaj powiedziała ze mam brać regularnie paracetamol i pic dużo napoi,ale paracetamol pomaga mi tylko zapomnieć o bólu i gorączce parę dni wcześniej przed tym powiększeniem węzłów chłonny bylem przeziębiony i miałem anginę i to była infekcja (chyba) bo gardło bolało jedzenie było dosyć gorzkie no i węzły chłonne były wtedy wyczuwalne, i teraz nie wiem co mam robić węzeł mam już powiększony od 4 dni a wiec moje pytania to
Jak długo taki węzeł powinien się utrzymać ?
Czy to coś poważnego ?
co mam zrobić ?
a i wiem ze węzły chłonne mogą powiększyć się od bólu zęba,ja nie mam bólu zęba i zęby mam zdrowe.