mgnienieoka 09.04.13, 14:48 Czy ktoś miał z tym doczynienia? Syn lat3. Mamy skierowanie do poradni ortopedycznej i bedzie pewnie zabieg. Poleccie dobry oddział szpitalny w Warszawie,poradnię, lekarza, podzielcie sie sowimi doświadczeniami proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white_swan Re: Torbiel Bakera pod kolanem 09.04.13, 15:38 Z torbielą bakera mozna sobie poradzic bez zabiegu. Zwłaszcza u dzieci jest to ostateczność. Niestety w Polsce jest niewielu specjalistów od kolan. Ja swoje dziecko bym konsultowała z dr Urszulą Zdanowicz, kiedyś pracowała w szpitalu na ul.kopernika, ale nie wiem czy nadal tam jest. Na pewno przyjmuje w prywatnej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
mgnienieoka Re: Torbiel Bakera pod kolanem 10.04.13, 11:26 no właśnie chcę uniknąć przypadkowej decyzji przypadkowego lekarza.. dlatego szukam. Dzięki za odp. dr Zdanowicz wzbudza moje zaufanie. ale ta cena 270 konsultacja termin ponad miesiąc.. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Torbiel Bakera pod kolanem 10.04.13, 12:51 Ja też na swoje kolano wydałam nie małe pieniądze. Ale zależało mi na specjalistach, zarówno w diagnostyce jak i leczeniu. A tych speców od kolan jest niestety nie za dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
dar-kap Re: Torbiel Bakera pod kolanem 13.04.14, 09:00 Witaj. Mój synek 5-lat miał w zeszłym roku taką samą torbiel. Byłam z nim u naprawdę dobrego specjalisty dr Wcisłka. Powiedział, żeby nic z tym nie robić i się samo rozejdzie. I miał rację. Mały prawdopodobnie upadł i płyn znajdujący się między stawami został wypchnięty. Jest to tym bardziej prawdopodobne gdy dziecko jest duże. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta080787 Re: Torbiel Bakera pod kolanem 15.04.14, 19:28 Witaj! Moj syn mial ta torbiel ponad 1,5 msc. temu, do tego pogrubiona blone maziowa i plyn w kolanie. Trafilismy na oddzial reumatologii zeby wykluczyc zapalenie stawow. USG zrobione po tyg. nie stwierdzilo juz tej torbieli (wchlonela sie) tak samo jak i blony maziowej. Tak wiec radzilabym poczekac. Nie wiem jak wyszlo Wasze USG ale moze przydaloby sie skonsultowac tez z reumatologiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś