anatemka 28.07.04, 03:55 Młody (3 lata) miewa ostatnio bóle brzucha. Wieczorem, potem budzą go w nocy. Pomaga mu czasem ibuprom, jeśli nie to scopolan. Stolce ma przy tym w miare normalne (lekkie zaparcie czasem). Zastanawiam sie co to może być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirka17 Re: bóle brzucha 28.07.04, 11:36 Moja 4-latka tez od jakiegoś czasu narzeka na przemijajace bóle brzucha. Lekarz dał skierowanie na badanie kału na pasozyty. Ogolne badania brzucha wyszło ok, pasożytow brak. No i stwierdził że to bole "od rosnięcia". I same miną. Tylko jak je tolerować?? Nie wiem sama co o tym myśleć? Może tez sprawdźcie pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: bóle brzucha 28.07.04, 15:27 wiecie co? Ja miałam takie bóle niby od rośnięcia lub ze stresu a okazało się to brakiem enzymu trawiącego laktozę(cukier mleczny). W moim przypadku wystarczyła dieta bezmleczna i problem zniknął. Trzeba uważać na brzuszek i nie dać się spławić. W zeszłym roku dzięki mojemu uporowi nie doszło u synka do perforacji wyrostka, bo próbowano wmówić, że to grypa. Wyrostek był bardzo zropiały i gotowy do pęknięcia. Dlatego uważajcie ze środkami przeciw bólowymi lub przeczyszczającymi. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: bóle brzucha 08.08.04, 22:13 byliśmy u lekarza. morfologia super, w kale jaja glisty, mocz dobry., czekamy jeszcze na posiew moczu. Mlody wypił syropek "od robaków" dwa dni temu, brzuch nadal boli, ale teraz może z powodu zaparć... Odpowiedz Link Zgłoś