Dodaj do ulubionych

gorączka..

10.07.13, 10:05
witam. mam pytanie. moja 5cio miesięczna prawie córeczka od 4ech dni gorączkuje około 38,3C. po podaniu nurofenu spada. wczoraj po 8miu godzinach nie podałam kolejnej dawki i miała 37,2C jednak po 3ech godzinach znów 38.5. osłuchowo czysto, gardło blade, posiew moczu i morfologia wyszły ok więc pediatra kazała tylko zbijać gorączke ale czy nie za długo? mała w czasie snu budzi się z płaczem i kopie nóżkami jakby ją coś bolało.. jeść też zbytnio nie chce, raczej ciumka..ulewa..jest marudna, postękuje często.. nie wiem o co chodzi... czy na ząbki aż tak długo się gorączkuje? chyba nie...
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: gorączka.. 10.07.13, 10:08
      moze byc od zebow.
      podawaj jakis ibum na przemian z paracetamolem, obserwuj i po prostu czekaj.
    • murwa.kac pe.es. 10.07.13, 10:11
      nie dubluj postow
    • karynka273 Re: gorączka.. 11.07.13, 13:50
      dzisiaj gorączka juz ustąpiła za to buzia, szyjka, kark, plecki i brzuszek pojawiły się czerwone plamki.. jakby wysypka ale plamista... wygląda to jak 3 dniówka,,, synek też ją miał jak był mały... zastanawiam sie czy jak gorączka ustąpiła to z tymi plamkami możemy iść na spacerek?> czy nie bardzo jeszcze?
      • murwa.kac Re: gorączka.. 11.07.13, 14:04
        pewnie, ze mozecie.
        nawet z goraczka mogliscie jak dziecko bylo zywotne. to nie zima i mroz trzaskajacy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka