Dodaj do ulubionych

biegunka,ból brzucha

05.01.14, 13:54
Witam. Takie objawy ma moja 8-latka od 3 dni. lekarz przepisał Eternol i Acidolit- który podaję łyżeczkami bo mała nie chce go brać (słone cholerstwo). Do wczoraj miała jeszcze temperaturę 38st. Dziś juz bez gorączki ale leży w łóżku , jest bardzo osłabiona i nie je nic od 3 dni. lekarz stwierdził że to jakiś wirus. Co mogę jeszcze zrobić by jej pomóc? Zaczynam się bać że się odwodni uncertain
Z góry dziękuję Wam za ewentualne sugestie.
Ola
Obserwuj wątek
    • ania_i_ja Re: biegunka,ból brzucha 05.01.14, 14:07
      właśnie zwymiotowała dzisiejsze herbatki i leki uncertain
      • apati Re: biegunka,ból brzucha 05.01.14, 14:33
        podawaj picie w bardzo małych ilościach tzn. jedna łyżeczka na minutę i tak przez cały dzień wtedy jest szansa że dziecko nie zwymiotuje. Jeść nie musi. Zwracaj uwagę czy dziecko sika.
        • ania_i_ja Re: biegunka,ból brzucha 05.01.14, 18:53
          dzięki apati: na wszelki wypadek byłam na pogotowiu- lekarka powiedziała że jeszcze nie jest tak źle. Zaproponowała colę i paluszki smile (i Diphegran), i potwierdziła że to jakiś wirus. Cóż, przy 10 stopniach na dworze wszelkie świństwo i mikroby mają się dobrze wink
          • ania_i_ja Re: biegunka,ból brzucha 06.01.14, 15:54
            jest coraz słabsza, nie je nic od 4 dni.... sad
            Jak długo dziecko może nic nie jeść!? Poradźcie!
            • alpepe Re: biegunka,ból brzucha 07.01.14, 10:25
              bez przesady, organizm walczy, nie ma sił na trawienie. NIc jej nie będzie, to nie niemowlę.
              • ania_i_ja Re: biegunka,ból brzucha 07.01.14, 10:53
                pilnuję żeby piła. Myślę że będzie ok smile
                Wczoraj dałam jej ten diphergan- spała pół dnia- kurcze, psychotrop normalnie.
    • busia177 Re: biegunka,ból brzucha 06.01.14, 17:14
      Ale córka pije, prawda? Jeśli nie, jechałabym na SOR po kroplówkę, niech ją nawodnią.
      Może nie jeść, a jeśli coś zechce to bardzo delikatne i nie obciążające żołądka rzeczy.
      Na na oddziale zakaźnym, gdzie spędziłam z córką 20 dni z powodu ostrego nieżyty żołądkowo- jelitowego (z tym, że przyplątało się u niej dodatkowo zapalenie wątroby) podawali czarną herbatę niesłodzoną, pieczone jabłka, kleiki (takie dla małych dzieci). To na początek, a potem stosowano lekkostrawną dietę.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki, by córka zwalczyła to ustrojstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka