Dodaj do ulubionych

ból brzucha u 8 latki

30.01.14, 10:30
Wiatm!
mam taki problem- moja córka od jakiegoś czasu skarży się na bol brzucha ,robilam jej badania w kierunku lamblii -wyszly, więc brala leki -brzuch nadal boli poszlam z nią ponownie do lekarza dostala skierowanie na badanie krwi i moczu.Wyniki nie wyszly rewelacyjnie -pani dr stwierdzila zapalenie pęcherza znowu leki brala tydzień a brzuch jak bolał tak boli;-( dzisiaj ide odebrać wynik z moczu(posiew) zobaczymy co wyjdzie.. Szkoda mi dziecka bo codziennie mowi o brzuszku;-( może któras mama miała taki problem u swojego dziecka i podpowie mi jak udało się rozwiązać problem.
Obserwuj wątek
    • bombalska Re: ból brzucha u 8 latki 02.02.14, 00:16
      A usg jamy brzusznej nie zlecili?
      • 1nottm Re: ból brzucha u 8 latki 05.02.14, 12:13
        Witam, mieliśmy akcję z bolącym brzuchem u 7 letniej córki. Zaczęliśmy od pediatry, który zlecał badania podstawowe - kał, mocz, krew. Wszystko wychodziło ok, a brzuch nadal bolał. Po 2 miesiącach skierował nas poprostu do szpitala. Trafiliśmy na fajną panią doktor prowadzącą. Przebadała córkę wzdłuż i wszerz, nerki (usg), żołądek (usg), pasożyty, nie pamiętam dokładnie wszystkiego, musiałabym zajrzeć w wypis. Generalnie stanęło na tym, że córka miała tendencje do długotrwałych zaparć i przez zaleganie kału w jelitach bolał ją brzuch. Dodatkowo pani psycholog w szpitalu porozmawiała z córką i dodała swoją diagnozę, że to może być również na tle nerwowym. Robiono córce w szpitalu dwa razy dziennie lewatywę, oczyszczono jelita i bóle brzucha przeszły. Dostałam do domu całą listę produktów, które powodują zatwardzenie, pilnuję diety i problem minął. Wygląda, że zdiagnozowano prawidłowo. Pozdrawiam
        • mikolinka52 Re: ból brzucha u 8 latki 07.02.14, 10:52
          1nottm napisała:

> Witam, mieliśmy akcję z bolącym brzuchem u 7 letniej córki. Zaczęliśmy od pedia
          > try, który zlecał badania podstawowe - kał, mocz, krew. Wszystko wychodziło ok,
          > a brzuch nadal bolał. Po 2 miesiącach skierował nas poprostu do szpitala. Traf
          > iliśmy na fajną panią doktor prowadzącą. Przebadała córkę wzdłuż i wszerz, nerk
          > i (usg), żołądek (usg), pasożyty, nie pamiętam dokładnie wszystkiego, musiałaby
          > m zajrzeć w wypis. Generalnie stanęło na tym, że córka miała tendencje do długo
          > trwałych zaparć i przez zaleganie kału w jelitach bolał ją brzuch. Dodatkowo pa
          > ni psycholog w szpitalu porozmawiała z córką i dodała swoją diagnozę, że to moż
          > e być również na tle nerwowym. Robiono córce w szpitalu dwa razy dziennie lewat
          > ywę, oczyszczono jelita i bóle brzucha przeszły. Dostałam do domu całą listę pr
          > oduktów, które powodują zatwardzenie, pilnuję diety i problem minął. Wygląda, ż
          > e zdiagnozowano prawidłowo. Pozdrawiam

u mojego syna też bolący brzuch był sporym problemem, od pediatry do gastrologa,dostaliśmy skierowanie na usg brzucha, zrobiliśmy w końcu w prywatnej przychodni na Białobrzeskiej, bo bardzo zależało nam na czasie. Nic niepokojącego nie wyszło, więc Franek musiał przejśc jeszcz ekilka dodatkowych badań, z zaparciami też były problemy. Dieta odpowiedna załatwiła sprawe, skończyło sie podjadanie słodyczy między posiłkami.
    • fasolka33 Re: ból brzucha u 8 latki 11.02.14, 17:09
      Witam! Po ostatniej wizycie zostało zlecone usg brzucha -idziemy 19.02 bo najwcześniejszy termin, skierowanie do gastrologa no i dieta bezmleczna na 2tyg. debridat 3x dziennie. Jest trochę lepiej - mamy tez wizyte u psychologa szkolnego bo pani wychowawczyni podpowiada, ze może to na tle nerwowym;-(
      • alpepe Re: ból brzucha u 8 latki 12.02.14, 16:39
        idź do szkolnych toalet, to sama stwierdzisz, na jakim tle. Moja córka tak miewała, musiałam ją nieraz odbierać ze szkoły, ale okazało się, że ona odczuwa dyskomfort, jak ma się załatwić w szkolnej toalecie, choć poziom czystości toalety w jej szkole mnie tam, a mam porównanie z polskimi szkołami, zadowalał.
        U mnie pomógł nakaz chodzenia do toalety, jak tylko się zachce i wypróżnianie poranne przed lekcjami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka