Dodaj do ulubionych

Wysypka u 3 latki

12.03.14, 13:52
Witam, u córeczki 3 dni temu po lewej stronie pod pachą, okolicy żeber i na kolanku wyszła taka grudkowata wysypka. Byliśmy u lekarza ale na tą chwile nie jest w stanie stwierdzić co to jest. Mała opsy nie miała wiec półpasiec odpada, nie swędzi ją to ani nie boli. Mała bierze clemastinum i kąpiele w krochmalu. Alergii też nie ma, badania były robione rok temu w szpitalu i nic nie wykazały. Dzisiaj wracamy do lekarza bo od rana podniesiona temperatura, w okolicy 38, i zatkany nos. Może któraś z mam miała podobną sytuacje? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wysypka u 3 latki 13.03.14, 11:18
      jak na kolanku, to raczej nie półpasiec, ale czemu wykluczasz ospę?
      Ja myślę, że ten wirus ma niewiele wspólnego z wysypką, a ona jest pochodzenia alergicznego, wystarczy, że moje córki zjedzą kolorowe sztuczne w smaku cukierki, a już pojawiają się im dziwne wysypki i plamy, które nie swędzą.
      • alpepe Re: Wysypka u 3 latki 13.03.14, 11:18
        wirus ten od zatkanego nosa i gorączki.
        • asiuleqq Re: Wysypka u 3 latki 13.03.14, 12:09
          Okazało się, że mała ma opryszczkowe zapalenie gardła, stad ta gorączka. O wysypce nadal nic nie wiemy. Na razie 3 dzień bierze clemastinum i calcium, wysypka trochę jaśniejsza na tułowiu za to na kolanku czerwona. Pani doktor stwierdziła, że to dwie różne wysypki i kazała obserwować małą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka