Dodaj do ulubionych

Streptococcus pneumoniae

21.04.14, 21:35
Mam synka 4 -letnigo ktory od dluzszego czasu czesto choruje.m¨Ma robny katar ,kaszel czeste przeziebienia.Jest pare dni w przedszkolu i znowu powraca ropny katar.Dostal 2 razy antybiotyk bez duzej poprawy.Zrobilam wymazy ktore wykazaly bakterie Streptococcus pneumoniae.
nie wiem co robic. Moze ktos mial podobny przypadek i moglby mi polecic dobrego lekarza w okolicach Lublina. Mieszkamy w Lublinie-
Obserwuj wątek
    • alicja044 Re: Streptococcus pneumoniae 07.05.14, 21:26
      Witam, ja ze śląska ale poszłam do laryngologa prywatnie poszukałam po komentarzach na znany lekarz opinie i wybrałam bo też mamy taki problem od 2 lat dziecko zamiast chodzic do przedszkola to ciągle katar ropny i kaszel i też gronkowiec wyszedł. Dziecko się męczy ,przebadane na wszystko możliwe i wyniki dobre tak więc teraz jesteśmy po pierwszej wizycie u laryngologa mam nadzieję ze dobrego i dostała Xyzal mimo że alergia nie wyszła ale Pani doktor kazała dać bo ma strasznie duzo wydzieliny, pecto dril syrop i na gronkowca maść z antybiotykiem typowo na gronkowca bactroban droga ale mam nadzieje ze pomoze. Najważniejsze co sie dowiedziałam co w ciągu 2 lat leczenia nikt mi nie powiedział ze jeśli ja nie wyleczy za 3 miesiące to mimo ze migdałki są małe będa do wyciecia bo jeśli dziecko ma ciągle nawracające taki infekcje to sie wycina nie ma innego wyjścia wiec za 3 tygodnie mamy po lekach wizyte i zobaczymy narazie co dalej .
      • alicja044 Re: Streptococcus pneumoniae 07.05.14, 21:32
        acha przed leczeniem kazała na nowo zrobic wymaz i czakamy na wynik ,odezwie sie jaki wyszedł, mam nadzieje ze choć troche pomogłam. Ja też chcę mieć w końcu zdrowe dziecko bo to jakis chorror jak sie biega od lekarza do lekarza i nie wiadomo jak pomóc, dodam ze starszy syn też to ma w nosie i miał tylko do nosa krople jakieś z srebrem ale robione i nie ma problemów i nie choruje,ma 10 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka