modalna 21.09.04, 10:30 Poradźcie mi, proszę, co podać mojemu trzylatkowi na biegunkę. I co mu dawać do jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-zet Re: biegunka - co podawać? 21.09.04, 10:46 Najlepiej Smectę. Nie musi póki co nic jeść (nawet lepiej jak się trochę przegłodzi) - najważniejsze to dużo pić, żeby się nie odwodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: biegunka - co podawać? 21.09.04, 12:14 witaj ja już walczę czwarty dzień. do jedzenia: słaby rosołek z kaszą manną (taki kleik); marchwianka, chrupki kukurydziane, pieczywo Wasa. pilnuj żeby duż pił, jak nie chce to wręcz trzeba zmuszać!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bognarek4 Re: biegunka - co podawać? 21.09.04, 12:17 dużo picia - herbatki, woda min. Nie mleko i soki owocowe. Do jedzenie nie musisz dawać nic, ewentualnie zwykłe chrupki kukurydziane czy sucharek. W aptekach mozna kupic ORS 200 - to taka dawna marchwianka, obecnie zwana płynem do nawadniania doustnego. Podaje sie to najlepiej na zimno lub w temp. pokojowej, ale nie każde dziecko to wypije. Pzdr bognarek Odpowiedz Link Zgłoś