Dodaj do ulubionych

AZS-objawy

20.11.04, 12:18
drogie mamy mozecie mi podpowiedziec czy rumience złozone z drobnych krosteczek ktore w sumie wygladaja jak jeden wielki strupek na policzkach mojego dziecka i tylko tam to objaw atopowego zapalenia skory? Wizyte u dermatologa mam za tydzien a bardzo sie martwie. Nie wprowadzalam nowych pokarmow (z wyjatkiem banana, ktory podobno raczej nie uczula), mamy w domu futrzaka, ale byl od zawsze a ten rumieniec od tygodnia, acha jedyna nowowsc to kołderka z anilany kupiona dla dzidzi ok. tygodnia temu. macie jakies pomysły co to jest?
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: AZS-objawy 20.11.04, 14:36
      Wszystko może uczulać, banan jak najbardziej i cała reszta, którą wymieniłaś.
      Ciężko stwierdzić na oglełośc, ale z Twojego opisu wnioskuję, że to właśnie wysypka alergiczna.Czy tak, czy siak do dermatologa idziecie. Nie martw się na zapas.

Pozdrawiam
    • antonina_74 Re: AZS-objawy 21.11.04, 00:39
      Może być azs może być alergia, może być i banan bo każdego co inngo uczula. Ta
      kołderka wyprana mam nadzieję??? Bo ja ostatnio położyłam dziecko na ręczniku
      świeżo kupionym w sklepie-nieupranym i jak już nie ma żadnych objawów alergii i
      wszystko je bez wysypki tak od tego ręcznika wyszła jej okropna wysypka na
      plecach sad a, i jeszcze - krem na buzię na spacery używasz? To też może być
      przyczyna.
      • leli1 Re: AZS-objawy 21.11.04, 17:17
        kremiku uzywamy na jakis czas przed spacerem, tak jak trzeba, kołderka stara poszła sie paść - kupilam nową (ale nie uprałam jej sad ), bananek poszedł w odstawkę....czekamy na efekty....dzis rano jakby bylo tego mniej, albo mniej bylo widac....czekam dalej bo w piatek do dermatologa.
        dzieki za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka