hugo6528 03.12.04, 14:02 kiedy po ustąpieniu gorączki pojawia się wysypka i jak długo ona trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgog Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 15:21 może pojawić się natychmiast, u nas pojawiła się 3 dni po ustąpieniu gorączki, trochę na plecach i brzuszku i była bardzo delikatna. Nie trwała długo, coś ok.2, 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sobolewska Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 16:02 u mojego wówczas 9-miesiecznego synka wysypka pojawiła sie jeszcze tego samego dnia, kiedy ustapiła gorączka, tzn. w południe temperatura wrociła do normy, a juz wieczorkiem zaczeło go wysypywac na bużce. wysypka znikneła po 4 dobach pozdrawiam ania mama kacpra Odpowiedz Link Zgłoś
agunia33 Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 19:14 U mojego synka wysypka pojawiła się po 3 dniach,najpierw na buzi potem na brzuszku.Zniknęła po około 3 dniach.Nie wiedziałam wtedy co to jest trzydniówka i lekarze chyba też nie bo mój synek leżał tydzień w szpitalu leczony na zapalenie płuc(choc był osłuchowo czysty). Odpowiedz Link Zgłoś
hugo6528 Re: gorączka trzydniowa 04.12.04, 09:55 Właśnie, lekarze chyba nie do końca znają tą chorobę. Mój starszy syn przechodził ją od razu po szczepieniu. Dlatego gorączkę łączyłam z reakcją na szczepienie. Dopiero po wysypce poznałam co to jest. Niedawno Kacper był tak jak twoje dziecko w szpitalu z wysypką. U nas była to reakcja na leki. A młodszy synek miał teraz przez 3 dni wysoką gorączkę i nic poza tym . Wczoraj go wysypało na brzuchu i buzi. Bałam się, że to od starszego coś załapał. Ale wygląda na to że to właśnie trzydniówka. Czekam aż zejdzie wysypka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś