Dodaj do ulubionych

gorączka trzydniowa

03.12.04, 14:02
kiedy po ustąpieniu gorączki pojawia się wysypka i jak długo ona trwa?
Obserwuj wątek
    • malgog Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 15:21
      może pojawić się natychmiast,
      u nas pojawiła się 3 dni po ustąpieniu gorączki, trochę na plecach i brzuszku i
      była bardzo delikatna.
      Nie trwała długo, coś ok.2, 3 dni
      • ania.sobolewska Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 16:02
        u mojego wówczas 9-miesiecznego synka wysypka pojawiła sie jeszcze tego samego
        dnia, kiedy ustapiła gorączka, tzn. w południe temperatura wrociła do normy, a
        juz wieczorkiem zaczeło go wysypywac na bużce. wysypka znikneła po 4 dobach
        pozdrawiam
        ania mama kacpra
      • agunia33 Re: gorączka trzydniowa 03.12.04, 19:14
        U mojego synka wysypka pojawiła się po 3 dniach,najpierw na buzi potem na brzuszku.Zniknęła po około 3 dniach.Nie wiedziałam wtedy co to jest trzydniówka i lekarze chyba też nie bo mój synek leżał tydzień w szpitalu leczony na zapalenie płuc(choc był osłuchowo czysty).
        • hugo6528 Re: gorączka trzydniowa 04.12.04, 09:55
          Właśnie, lekarze chyba nie do końca znają tą chorobę. Mój starszy syn przechodził ją od razu po szczepieniu. Dlatego gorączkę łączyłam z reakcją na szczepienie. Dopiero po wysypce poznałam co to jest. Niedawno Kacper był tak jak twoje dziecko w szpitalu z wysypką. U nas była to reakcja na leki. A młodszy synek miał teraz przez 3 dni wysoką gorączkę i nic poza tym . Wczoraj go wysypało na brzuchu i buzi. Bałam się, że to od starszego coś załapał. Ale wygląda na to że to właśnie trzydniówka. Czekam aż zejdzie wysypka.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka