nina007 Re: Kto jest kim????? 22.01.06, 18:53 Ania 33 tydzień. Przyszła mama Krzysia z HLHS. Diagnoza została postawiona w listopadzie w ICZMP, tam też planuję rodzić. Przewidywalna data porodu to 07.03.2006. Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: Kto jest kim????? 22.01.06, 20:53 Witam, Monika z W-wy. Córcia Mela 8 m-cy świezo po operacji VSD (11.01.06). Jestem jeszcze szczęśliwą "posiadaczką" dwóch zdrowych córek 8,5 i 2,5 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
perelka.80 Re: Kto jest kim????? 24.01.06, 14:37 Agnieszka z Warszawy, mama 2,5 letniej Julii z Atrezją zastawki tętnicy płucnej,z ubytkiem w przegrodzie międzykomorowej,ze znaczną hipolazją pnia tętnicy płucnej oraz obu jej gałęzi,z licznymi anastomozami (MAPCA’S) odchodzącymi od aorty zstępującej,lewostronnym łukiem aorty oraz z zespołem Fallot’a. Nieoperowana.Gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agaabc Re: Kto jest kim????? 11.05.06, 10:21 Agata z Zakopanego, mama polrocznego Piotrusia = ASD, zespol heterotaxy, izomeryzm lewostronny, dwa lewe pluca, czekamy na konsultacje w Prokocimiu. Jak dobrze ze jestescie pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aska762 Re: Kto jest kim????? 28.01.06, 18:39 Mama Asia z Poznania, córeczka Marysia ma wszczepiony rozrusznik serca od urodzenia ze względu na blok przedsiokowo-komorowy IIIst. Odpowiedz Link Zgłoś
mma1 Re: Kto jest kim????? 31.01.06, 13:52 Witam.Mama Ania ssynek Michas ur 14.09.2004 wykryta Kardiomopatja przerostowa,wyslane papiery do Prof.Malca ale nic narazie nie mozna zrobic.Michas czuje sie swietnie,jestesmy z Wa-wa .Dobrze ze jestescie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mip1 Re: Kto jest kim????? 01.02.06, 00:04 Monika - mama Maksymiliana (wada "sling naczyniowy") lat 5. Operowany w 2000r w CZD w Warszawie przez doc Maruszewskiego. Pod względem kardiologicznym synek zdrowy, niestety leczymy limfopenię CD4, CD8, CD3. Drugi synek - Franek zdrowy i łobuzujący. Jesteśmy z Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
asiap10 Re: Kto jest kim????? 02.02.06, 14:29 to jest fantastyczny pomysł mama erniego hlhs Odpowiedz Link Zgłoś
asiap10 Re: Kto jest kim????? 02.02.06, 14:32 mama ernesta hlhs jestesmy z tarnowa po pierwszym etapie czekamy na termin drugiego etapu caluje Odpowiedz Link Zgłoś
d.dol Re: Kto jest kim????? 02.02.06, 14:37 to ja też się przedstawię-jestem mama Julity(18.12.2005),u ktorej w pierwszej dobie stwierdzono VSD.Na razie nic wiecej nie wiemy,czekamu na kolejne echo 16 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
asiap9 Re: Kto jest kim????? 02.02.06, 20:52 asia mam synka z wada hlhs ma teraz 8 miesiecy jest przed 2 etapem jestesmy z tarnowa pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajarzabek Re: Kto jest kim????? 12.02.06, 20:50 Basia Jarząbek z Siechnic pod Wrocławiem. córka Julia(28.12.2001r.) urodziła sie zdrowa, syn Marek (22.06.2003) urodził sie z niedorozwojem lewej komory serca(HLHS). jest po trzech etapach leczenia kardiochirurgicznego w Krakowie u prof. Malca. jestem przedstawicielem Funduszu na terenie Wrocławia i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
klago Re: Kto jest kim????? 15.02.06, 10:24 Witam!Małgosia,mama Klaudii 9 lat,po całkowitej korekcie TOF, od 7 lat z wszczepionym stymulatorem nasierdziowym.Mieszkamy w Poznaniu i widzę, że jesteśmy jednymi ze starszych wiekiem(a może doświadczeniami szpitalnymi)forumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha80 Re: Kto jest kim????? 16.02.06, 12:05 Gosia, Krakow. Jestem w 24 tygodniu ciazy. U naszego Maluszka rozpoznano HLHS. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisek3 Re: Kto jest kim????? Dorisek3 21.02.06, 17:21 Dorota, mama Antusia 6 miesięcy.HLHS po II etapie.Obecnie Antuś ma ciężką niewydolność płuc.Obecnie stacjonuje na OIOMIe na Prokocimiu, podpięty do respiratora i sztucznego krążenia płucnego.Walczy o życie... Dorota, Antuś i Bartuś-tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamanowiecka Re: Kto jest kim????? 21.02.06, 22:35 jestem mama Mai 11 po calkowitej korekcji TOF w CZD u prof. Maruszewskiego 7 lat temu (24.02.99)Maja ma sie doskonale, badania wszyskie w porzadku; oraz Mikolaja 4 lata, zdrowego. Badania prenatalne robilam u dr Dangel jeszcze w CZD, ale Maly mial po urodzeniu szmery niewinne w sercu, ktore minely. Pozdrawiam i zycze wszystkim wytrwania i zdrowka!!!!!!!)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olga25 Re: Kto jest kim????? 22.02.06, 12:46 Ania,Lipsko woj. mazowieckie, mama Olusi 6m-cy, wada ASDII Odpowiedz Link Zgłoś
patapi Re: Kto jest kim????? 08.03.06, 13:25 witam . mama Piotrusia 1 rok, z PDA i jeszcze czmś mało istotnym.z Solca nad Wisłą,woj mazowieckie .pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapp1 Re: Kto jest kim????? 10.03.06, 22:35 Witam! Monika Czeladź(ślaskie)syn Macius 7 lat zdrowy, Kubuś 17 msc ASD, najpierw w Ligocie stwierdzono czesciowy nieprawidłowy spływ zył plucnych, po cewnikowaniu w Zabrzu ubytek międzyprzedsionkowy---niestety przez ten ubytek zyła płucna przedchodzi do przeds. prawego i prawe serce Kubusia sie powieksza. Czekamy na termin operacji jestesmy dobrej mysli pozdrawiamy wszystkich serdecznie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotak1975 Re: Kto jest kim????? 15.03.06, 22:54 Witam Dorota mama Kasi z ASD II, Ubytek 11 mm, Czekamy na operację na otwartym sercu. Wachamy się pomiędzy Zabrzem a Katowicami. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kingan75 Re: Kto jest kim????? 17.03.06, 13:02 Witam, z forum wyczytałam, że pracujesz w oddziale NFZ, mogę zapytać w którym? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania12317 Re: Kto jest kim????? 17.03.06, 20:54 Ania i Przemek-rodzice Emilki (22 miesiące) VSD. Jesteśmy ze Świlczy koło Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
halka-m11 Re: Kto jest kim????? 04.04.06, 12:24 Na imię mam alina i mieszkam w Radomsku. Jestem w 34 tygodniu ciązy. U mojego dziecka wykryto HLHS Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nicoli Re: Kto jest kim????? 15.04.06, 12:40 Ania, Czeladź, woj. śląskie, córeczka Nicolka, ur. 29.04.2004, zwężenie zastawki aortalnej, hypoplazja łuku aorty Odpowiedz Link Zgłoś
seto77 Re: Kto jest kim????? 20.04.06, 12:45 witam serdecznie,przez przypadek znalazłam to forum.Jestem w 21 tygodniu,wczoraj byłam na badaniach i wykazało że moje moje słoneczko ma wrodzoną wadę serduszka pod postacią przełozenia wielkich pni tętniczych(TGA) w poniedziałek mam konsultacje z kardiologiem i zapadnie decyzja.Tak bardzo sie boje.Czy ktoś może mi udzielić informacji na temat tej wady??Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
seto77 Re: Kto jest kim????? 20.04.06, 12:49 zapomniałam dodać ,mój numer gg to 7353447,mój e-mail:carbostal@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto jest kim????? 01.05.06, 17:03 Agata - mama 4,5 letniego Kubusia i 4 miesięcznej Zuzi - wspólny kanał przedsiokowo-komorowy z nadciśnieniem płucnym, operowana 2 miesiące temu 22 lutego 2006 r. Teraz niedomykalnośc zastawek. Odpowiedz Link Zgłoś
ogis1 Re: Kto jest kim????? 04.05.06, 09:34 Ewa , mama -miesięcznej Julki z Grudziądza Napisz coś więcej o operacji, jak sie Zuzia czuje? Gdzie miała operacje, z jakiej części kraju pochodzisz?? Tyle pytań, bo jesteśmy przed operacją /17 maja bedzie operowana na Działdowskiej w W-wie./ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ogis1 Re: Kto jest kim????? 04.05.06, 09:40 ogis1 napisał: > Ewa i Krzysztof rodzice chorej 3-miesięcznej Julki z Grudziądza -wspólny kanał przedsionkowo-komorowy i zdrowych dzieci Marty i Olki. jesteśmy z Grudziądza. Odpowiedz Link Zgłoś
ogis1 Re: Kto jest kim????? 04.05.06, 10:27 Sorki -mała poprawka; mama 3-miesiecznej Julki.Te pytania kierowałam do Agaty, mamy zdrowego Kubusia i chorej Zuzi. Jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exblond Re: Kto jest kim????? 08.05.06, 21:50 Urszula z Sulejówka. Mam wade przelozenia glownych wielkich pni tetniczych. Mam 19 lat i ciesze sie pelnia zycia Odpowiedz Link Zgłoś
ewelia5 Re: Kto jest kim????? 11.05.06, 09:45 Witamy Ulu. I cieszymy się że cieszysz się z życia. Pozdrawiam serdecznie Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia.j Re: Kto jest kim????? 10.08.06, 19:18 Mam na imię Agnieszka napisz mi coś proszę więcej o sobie . Mam 5letniego synka po TGA.Chcę wiedzieć wszystko o Twoim zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto jest kim????? 03.06.06, 18:38 Pzrepraszam, że nie pisałam. Nie zaglądalam już tutaj aż do dzisiaj. zapewne jesteście już po operacji. Napisz do mnie na agabro@wp.pl. Zuzia jest super kochanym dzieckiem. Rośnie i jest silna jak byk. Czekanm na informacje co u Julki! Odpowiedz Link Zgłoś
kachna92 Re: Kto jest kim????? 10.05.06, 09:59 Witam Mam na imie Kasia, jestem mamą 6-letmniej zdrowej Paulinki i 4-letniego Michałka z HLHS. Mieszkamy w Gorzowie Wlkp. Michał jest po 3-ech etapach przeprowadzonych w Krakowie Prokocimiu. Rozwija sie doskonale, chodzi do przedszkola, nie choruje. Man nadzieję, że będzie tak dalej. Pozdrawiam Wszystkich forumiczów i trzymam kciuki za wszystkie dzieciaszki z wadami serca. Odpowiedz Link Zgłoś
robin36 Re: Kto jest kim????? 19.05.06, 11:15 Maja. 35 tydzień ciąży. Synuś w brzuszku ma całkowity kanał komorowo- przedsionkowy i nie wiadomo co jeszcze... Jestem też mamą 13-letniego zdrowego Michała, mieszkam we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkaptak Re: Kto jest kim????? 19.05.06, 12:46 moja corcia miała asdII 11maja przeszła operacje w czdz. narazie wszystko ok.pozdraw.aneta Odpowiedz Link Zgłoś
aszmyga Re: Kto jest kim????? Białystok 24.05.06, 18:26 Jetsem Agnieszka,mama 7-miesiecznej wiktorii.Obecnie jestesmy 2 tygodnie po operacji ASDII.Narazie jest dobrze i mam nadzieję,że tak już zostanie. Wiki operował dr.Lipiński z CZD w W-wie aszmyga@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
azija1 Re: Kto jest kim????? 25.05.06, 12:28 Witam! Czytam forum od dawna, rzadko piszę. Mam na imię Asia i jestem po operacji serca. Byłam operowana w Prokocimiu w 1982r. Miałam wspólny kanał przedsionkowo - komorowy, obecnie niedomykalność mitralnej i trójdzielnej i być może czeka mnie za jakiś czas ich naprawa. Jestem też od 6 tygodni mamą Wojtusia, który dzięki Bogu, urodził się ze zdrowym serduszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
payah1 Re: Kto jest kim????? 25.05.06, 12:42 Ania, mama 3 miesięcznego Pawełka z VSD, jesteśmy z Radomia i stoimy przed trudnym wyborem kliniki dla Malutkiego CZD czy Kraków. payah1 - mama Pawełka Odpowiedz Link Zgłoś