Gość: Henry Re: Pojechałam na zakupy... IP: *.telia.com 20.09.03, 08:47 Gratuluje zakupu,Nowa Panda ma wszystkie zadatki na to by byc autem rownie kochanym jak jej poprzedniczka,conajmniej 20-a lat produkcji,a to oznacza niewielki spadek wartosci po pierwszych trzech latach.Przez pierwsze trzy lata wszystkie auta duzo traca,nie ma wyjatkow.Zbliza sie zima,nie licz na dwarancje,daj swoje auto na "Astra Dinol" warsztat,dla zabespieczenia przed drogowa sola,no i nie zapomnij o dobrym wosku,te woski co jednoczesnie czyszcza i konserwuja lakier,-nie sa dobre,to kompromis dla leniuchow. Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
mbmm Re: Pojechałam na zakupy... 21.09.03, 22:41 Dzieki Henry:) Tylko wiesz ja nie rozumiem co Ty do mnie piszesz od tego momentu :"Zbliza sie zima,nie licz na dwarancje,daj swoje auto na "Astra Dinol" warsztat,dla zabespieczenia przed drogowa sola,no i nie zapomnij o dobrym wosku,te woski co jednoczesnie czyszcza i konserwuja lakier,-nie sa dobre,to kompromis dla leniuchow." To moj pierwszy samochod, moje pierwsze doswadczenie motoryzacyjne i jestem kompletnym laikiem, wyjasnij mi to raz jeszcze, prosze... Link Zgłoś
greenbrown Re: Pojecha?am na zakupy... 22.09.03, 03:41 On chiba lubi na leniucha? Malo tu ludzi, co piszom z sensem, hihihi ... Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Pojechałam na zakupy... IP: *.telia.com 22.09.03, 08:03 Mbmm;kazde auyo ma jakas tam gwarancje na perforacje karoseri i platformy przez rdze,w wiekszosci przypadkow jest to "lep na muchy" innymi slowy czesc reklamy. W Skandynavi najwiekszym wrogiem auta i jego posiadacza jest rdza,dlatego tez rozwinieto daleko posuniete metody ochrony przed tym paskudztwem,najlepszym srodkiem zabespieczajacym auto przed rdza jest "Astra Dinol" a najlepsza "szczepionka" stopien zabespieczenia "Tuff Kote"-daja piecioletnia gwarancje,po trzech latach jedzie sie na darmowy przeglad,-w razie ubytkow srodka antykorozyjnego-robia to od reki,klient placi tylko za material (spec.wosk)-prace jest darmowa.Tak zabespieczone auta w Szwecji jezdza 20-a lat i duzo wiecej bez najmniejszej plamki rdzy,u nas reperacja blachy jest drozsza od wymiany bloku (silnika)i dlatego wszyscy dbaja o swoj portfel.Jezeli nie znajdziesz warsztatu Astra Dinol - napisz na tym temacie,skontaktuje sie z gen.agentem firmy i jezeli sa aktywni w Polsce,adres Ci podam. Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
mbmm Re: Pojechałam na zakupy... 22.09.03, 23:36 Henry, dziekuje:) Bede wdzieczna jesli sprawdzisz:) Moze dasz mi znać bezposrednio na adres? DZiekuje:) Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Pojechałam na zakupy... >> mbmm IP: *.telia.com 23.09.03, 09:02 Nie moglem nigdzie znalezdz Twojego e-adresu,wiec podaje tutaj. ASTRA Dinol w Polsce jest reprezentowana przez Pan´a Hyzy "Pyrmo kemia" w Barlinek tele. 957-462 260 E-mail ; pyrmo@pyrmo.pl informacje otrzymalem od www.dinol.se / tele.0451-88 000 Zadzwon albo napisz na Pyrmo mail ,to Ci powiedza gdzie ich szukac i ile kosztuja itp. interesujace Cie sprawy . Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: mbmm vel mo Re: Pojechałam na zakupy... IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.09.03, 23:16 Henry, dziekuję:) Gdy tylko uporam sie z papierami auta, jego rejestracja - mieszkam 700 km od miejsca meldunku - zadzwonie tam/napisze i dopytam. Milo,ze pamietałeś:))) Pozdrawiam:) A adres - mbmm@gazeta.pl tak na wszelki wypadek;))) Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: Pojechałam na zakupy... IP: *.int.warszawa.sint.pl 24.09.03, 13:03 A jak już reklamowana tu firma zaciapie ci auto tym rewolucyjnym specyfikiem , to nie bądź rozczarowana , kiedy na pierwszym przeglądzie serwis cofnie ci gwarancję na karoserię. W warunkach gwarancji jest wyraźnie zapisany warunek niedokonywania samodzielnych modyfikacji fabrycznych ( w dodatku - bardzo skutecznych !!! ) zabezpieczeń antykorozyjnych. Link Zgłoś
krakus.mp Re: Pojechałam na zakupy... 24.09.03, 14:48 Popieram kolegę. Są firmy które w książeczce gwarancyjnej informują klienta o zakazie dokonywania jakichkolwiek konserwacji profili i podwozia (pod rygorem utraty gwarancji).Aby zachować gwarancję trzeba wykonywać w ASO przeglądy antykorozyjne! Pozdrawiam i gratuluję fajnego autesia! Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Pojechałam na zakupy... > Rafal GTV IP: *.telia.com 24.09.03, 15:44 Nie martw sie na zapas,Dinol jest uznanym srodkiem antykorozyjnym przez wszystkich europejskich producentow aut w Europie ,Japoni i USA ,skontaktuj gen.agenta jakiej kolwiek marki samochodow np; PSA,Trg,Volvo,GM ,MB czy tez wszystkich co do Forda naleza. Z drugiej strony trzeba zadac by ewentualne "zapackanie" lakieru wyczyscili,-oni to wprawdzie robia,ale zawsze mozna jakas krople na dolnej czesci karoseri znalezdz-to nie jest szkodliwe dla lakieru,ale spodnie mozna pobrudzic i zona bedzie niepocieszona. Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: mbmm vel mo Panowie... IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.09.03, 22:54 Dziekuje za rady:) Dostałam karte pojazdu i swiadectwo homologacji. Mam nadzieje odebrac auto w dniu moich urodzin - 1 października:))) POzdrawiam. Mo. Link Zgłoś