perp 17.01.05, 17:38 czy któras z was podawala dziecku kwas foliowy przepisany od neurologa? Jesli tak prosze powiedzcie w jakich dawkach i na jakie dolegliwo[ci. Moj syn ma 12 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzka1 Re: kwas foliowy od neurologa 17.01.05, 22:00 Witam serdecznie! Mój synek ma przepisany kwas foliowy. Nie wiem, czy został mu przepisany przez neurologa, czy też innego lekarza, ponieważ przepisano mu różne leki po pobycie w CZD (a tam był dokładnie diagnozowany przez chyba wszystkich możliwych lekarzy różnych specjalności) W każdym razie daję mu kwas foliowy od momentu, gdy skończył 5 miesięcy - i dostaje cały czas. Podejrzewam, że pomaga we wzmacnianiu układu nerwowego malucha (tak mi się wydaje), dostaje pół tabletki dziennie. Myślę, że nie masz się czym martwić. Wydaje mi się, że ten lek nie jest niczym złym, może pomóc, a nie powinien zaszkodzić (tym bardziej, że został przepisany przez lekarza). A z jakiego powodu Twój synek ma przyjmować ten lek? Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoją pociechę! Marzka, mama Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
marzka1 Re: kwas foliowy od neurologa 17.01.05, 22:02 P.S. Mój synek 27-ego stycznia skończy 8 miesięcy, ale jest wcześniaczkiem urodzonym 2 miesiące za wcześnie. Marzka, mama Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
perp Re: kwas foliowy od neurologa 21.01.05, 14:07 kwas foliowy przepisala mi pani neurolog po wizycie z podejrxzeniem o epilepsje, okazaBo sie ze wszystko jest w porzadku, ale dr polecila brac kwas foliowy na zlagodzenie nerwów u malego. Wlasciwie jestem zupelna przeciwniczka lekow dlatego chcialam zaczerpnac opini innych. Chociaz wiem ze kwas foliowy to poprostu wit z grupy B. Choc lekarzom nie ufam to chyba nie zaszkodzi mu podawac taka dawke. Dzikuje za info Pozdrawiam maBego wczesniaczka! Odpowiedz Link Zgłoś