izia30 25.02.05, 12:43 ponieważ zbliżamy się do drugich urodzin czas zaczac zastanawiac się nad pastą do zebów. wiem że ma być bez fluoru i przeznaczona do wieku, ale jaką byście poleciły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka51 Re: jaka pasta do zębów? 25.02.05, 13:13 Nenedent bez fluoru.Do nabycia w aptekach Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: jaka pasta do zębów? 25.02.05, 13:33 Elmex do mlecznych zębów. Szczoteczka oral-B dla najmłodszych, chyba od 6 m-cy, jest miękka, odpowiednio skonstruowana. Pasty na szczoteczkę JAK NAJMNIEJ. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaka pasta do zębów? 25.02.05, 13:36 Elmex. Ale dlaczego dopiero teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: jaka pasta do zębów? 25.02.05, 13:50 szczoteczki uzywamy już od czasu kiedy mała skończyła 4 mce i nie miała zebów. pasty wg naszej dentystki i pediatry używa się dopiero po 3 roku. a wszystkie pasty jakie widuję mają na etykiecie od 2 roku, więc zastosuję się do poleceń producentów, tylko muszę coś wybrać. zabki myjemy bardzo pięknie nawet przepisowe 3 minuty, Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: jaka pasta do zębów? 26.02.05, 15:10 Iziu, wymieniona pasta Nenedent jest zdaje się już od 1-go roku - bez fluoru. Polecam od drugiego roku Elmex dladzieci - ma obniżoną zawatość fluoru (w stosunku do dorosłych past) i możesz jąstosować bz żadnych obaw,. Skonsultuj się z dentystą lub pediatrą w przypadku jeśli dodatkowo podajesz fluor w kroplach. Odpowiedz Link Zgłoś
saburzyca Re: jaka pasta do zębów? 26.02.05, 18:09 I ja polecam Elmex! Zreszta dla całej rodziny! A dentysta, chocby na polakierownie raz na pól roku! najlepiej od 2/3 roku zycia! pozdrawiam! --sss--- Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: jaka pasta do zębów? 26.02.05, 19:38 Polecam Nenedent. Moja córcia ma 20m-cy, na początku proboawilsmy elmex ale szczypał ją w język (chyba) bo nie chciała myć nim ząbków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś