Dodaj do ulubionych

Gorączka, ile czasu?

27.02.05, 19:28
Witajcie,
moja córcia ma od poniedziałku gorączkę dochodzącą do 40stopni, po wizycie u
lekarza zbijam jej ja czopkami z paracetamolem, bo nic nie chce łykać. Doc
stwierdziła że wszystko jest czyste (nos, gardło, itd) i że jest to infekcja
grypopodobna, która panuje teraz wszędzie. Na początku temperatura skakała
jej bardzo często tzn co 3-4 godziny, dziś co 7-8.
Czy któraś z Was to przechodziła? Ile to jeszcze może potrwać?
Dodam że córka ma apetyt, dużo pije i na serio to oprócz tej temp to nic jej
nie jest.
Proszę podzielcie się doświadczeniami.
Z góry dziękuję
Beata
Obserwuj wątek
    • gosiaczek1976 Re: Gorączka, ile czasu? 28.02.05, 12:55
      Moja córka wlasnie ma Grype i temperatura trwala 3 dni tez bardzo wysoka do 40
      stopni dzis juz niegoraczkuje ale za to ma wysypke.Dzwonilam do pani Dr a ona
      na to ze dzieci wlasnie tak maja po tej grypie ze najpierw bardzo wysoka
      goraczka trwa do 3-4 dni a potem 3-4 dni wysypka
      • b-e-a-t-k-a Re: Gorączka, ile czasu? 28.02.05, 13:29
        Gosiaczku
        u mojej małej gorączka trwa już 7 dni i tu się martwię. Już wychodzę z siebie.
        Ile to może trwać?
        Pozdrawiam
        Beata
        • jagusik Re: Gorączka, ile czasu? 28.02.05, 15:31
          Moja córka ma tak samo wysoką temp. od środy. Nic nie je, pije b. niechętnie,
          jest wyczerpana - i my też sad(( W piątek w nocy było u nas pogotowie, bo zaczęła
          majaczyć. Czekamy na wizytę domową naszej pediatry - do tej pory wszyscy
          diagnozowali infekcję grypopodobną.
          • gosiaczek1976 Re: Gorączka, ile czasu? 01.03.05, 12:23
            No to i ja sie zaczynam martwic tym co napisalyscie bo u nas goraczka jest od
            soboty wiec dopiero 3 dzien (W sobote bylam z mala na pogotowiu i tam
            powiedzieli ze goraczka do 4 dni do 40 stopni moze byc i mam sie nieprzejmowac
            tym) Po 2 dniach dostala wysypki na pleckach i brzuchu zadwonilam do naszej
            pediatry i powiedziala zeby sie nieprzejmowac ta wysypka bo u dzieci tak jest
            ze najpierw wysoka goraczka potem wysypka no ale dzis ide z synkiem do
            przychodni bo zaczol kaszlec i odrazu wezme córke niech jeszcze raz ja
            przebada (na wszelki wypadek) dodam ze córka ma 3 latka a synek 2 miesiace. A
            wasze dzieciaczki w jakim wieku sa???
            Jak bede u lekarza to sie dowiem jak dlugo moze sie goraczka utrzymywac
            Pozdrawiam Gosia
    • amb25 Re: Gorączka, ile czasu? 01.03.05, 12:46
      Mój Dzidziuś (obecnie 2 lata) często w przeszłości miewał wysoką gorączkę przez
      kilka dni. I żadnych więcej objawów, ani kaszelku, ani katarku, czasem brak
      apetytu. Badania moczu z reguły OK. Początkowo też zwalaliśmy na grypę lub coś
      gypoodobnego.
      Ostatecznie okazało się, że była to infekcja nerek co wykazało USG. Teraz
      jesteśmy po leczeniu u nefrologa i gorączek już nie miewa.
      Więc mamy uważajcie bo gorączka to nie tylko grypa, cz ząbkowanie.
      • gosiaczek1976 Re: Gorączka, ile czasu? 01.03.05, 13:13
        Moja ma gosraczke bardzo wysoka czasem dochodzi do 40 stopni przy tym okropny
        kaszel i katar wiec moze to byc grypa
        • gosiaczek1976 Re: Gorączka, ile czasu? 01.03.05, 18:15
          No i wrucilam od lekarza.
          syn ma tez grype a córka dostala antybiotyk bo pani doktór powiedziala ze jesli
          goraczka utrzymuje sie do trzech dni to trzeba podac antybiotyk.
          Niewiem jak w waszym przypadku bo u nas jest to Grypa a nie stan grypopodobny.
          Ja bym na waszym miejscu poszla jeszcze raz do lekarza bo z dziecmi to
          niewiadomo a sprawdzic zawsze jest lepiej nawet dla wlasnego sumienia.
          Bo to tylko dzieci
          Pozdrawiam Gosia
          • koralka Re: Gorączka, ile czasu? 01.03.05, 20:23
            Moj syn juz drugi dzien ma wysoka goraczke, ktorej nie udaje mi sie zbic
            paracetamolem, na dodatek strasznie kaszle, boli go gardlo i glowa. Bylam
            wczoraj u lekarza, powiedzial, ze to angina; jutro pewno i tak wezme wizyte do
            domu, bo ten kaszel mnie przeraza i boje sie o zapalenie pluc!
    • b-e-a-t-k-a Re: Gorączka, ile czasu? 02.03.05, 00:21
      Dziewczyny przeczytajcie mój wątek "KU PRZESTRODZE" na edziecko zdrowie (nie
      wiem jak się robi link)
      Pozdrawiam
      Beata
      • dadgam Re: Gorączka, ile czasu? 21.03.05, 12:22
        mój mały chorował tydzien, zaczęlo się gorączką , potemkaszel, katar, okazalo się , że to wirusowe zapalenie gardła

już mu prawie przeszło a od wczoraj znów gorączka sad(( i lekki katarek, strasznie marudzi, chyba znów pójdę do lekarza, ciekawe co tym razem powie ? sad
    • julamimi Re: Gorączka, ile czasu? 21.03.05, 12:34
      powiem tak, jak bardzo niedawno mi odpowiedziano na tym forum - jesli poza
      goraczka nic sie nie dzieje, to robcie dzieciom badanie moczu. Dopiero jak mocz
      jest ok, to sobie mozna gdybac, ze moze to grypa.

Moja corka miala 40C przez 3 doby, pozniej goraczka niby spadla, ale jak w
      czwartej dobie zrobilam jej badanie moczu, to wynik nie byl zbyt ciekawy. I
      pediatra, i lekarz z pogotowia mowili 'tu nic nie widac, gardlo pluca czyste,
      teraz taki wirus panuje', a tymczasem bakterie szalaly w ukladzie moczowym
      mojego dziecka...
      no comment...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka