ewitek01 14.03.05, 22:45 u mojego synka (2 latka 3 mies.) zaczęły pojawiać się malutkie pieprzyki; na razie jest ich 4, ale jestem zaniepokojona; czy występowanie pieprzyków u tak małych dzieci jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: pieprzyki 15.03.05, 07:57 U mojego synka pojawiły się w sumie 3. Też sie przestarszyłam. Są maleńkie i "pieprzykowate". Pediatra mnie zbyła "pieprzyki i co?". Kiedyś widziałam dziecko 4 letnie z masą pieprzyków. Mam nadzieję, że to nic groźnego i jeśli pozwolisz czekam również na inne opinie. Nie wiem też dlaczego one wyskakują? Młody nie przebywał na mocnym słońcu, zawsze solidnie smarowany. Jeden pieprzyk wyskoczył zresztą z boku w okolicy "pod paszką", czyli miejsce jak najbardziej zasłonięte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anfido Re: pieprzyki 15.03.05, 09:47 To wszystko zależy od tego jak ta sprawa wygląda w Twojej rodzinie. Jeżeli rodzice mają raczej duzo pieprzyków, to i dziecko będzie je miało. Jeszcze nie widziałam kogoś kto nie miał by żadnych pieprzyków. Mój starszy synek ma ich kilka, a młodszy żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: pieprzyki 15.03.05, 15:42 Moja córa lat 4,5 ma już z 10 pieprzyków na pleckach, nóżce, a ostanio maleńki na policzku. To sprawa genetyczna - tata jest obsiany pieprzykami. Odpowiedz Link Zgłoś