mmpp 24.04.05, 10:39 Mój synek ma 5 miesięcy. Od wczoraj ropieje mu jedno oczko. Czy muszę iść z tym do lekarza, czy mogę zastosować jakiś domowy sposób? Na razie przecieram mu je tylko ciepłą przegotowaną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toyania Re: ropiejące oczko 24.04.05, 11:05 Radziłabym pójść do pediatry. Ropiejące oczko można przecierać gazikiem nasączonym przegotowaną wodą albo mocną herbatą. Jednak to ropienie może mieć różne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: ropiejące oczko 24.04.05, 13:36 Jesli karmisz piersia, mozesz malemu zakropic wlasne mleko, ktore posiada wlasciwosci bakteriobojcze. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
makoc Re: ropiejące oczko 24.04.05, 18:13 Tak, okulistka zaleciła mi właśnie zakraplanie małej mojego mleczka do oczka. Trzeba to robić jak najcześciej, nawet co godzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: ropiejące oczko 25.04.05, 12:35 obawiam sie jednak, ze trzeba bedzie podac krople gentamycynowe, bo ropa "przeniesie sie" do drugiego oczka. radze zadzwon do pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś