Dodaj do ulubionych

aspiryna30mg

06.05.05, 09:04
Proszę dajcie znać jeśli znacie jakąś dostępną i w jaki sposób dostępną
aspirynę w dawce 30 mg, którą dziecku można by podawać zamiast tych
bezsensownych tabletek, które ani się nie rozpuszczają w wodzie ani nie mają
innych zalet i powodują niemalże każdorazowo wymioty u mojego Pawełka.
Zaczęłam szukać już we wrogich krajach. W tym momencie przyszło mi do głowy,
czy może w aptece nie przygotowali by jej w formie proszków jak dawniej.
Monika
Obserwuj wątek
    • gosiap10 Re: aspiryna30mg 06.05.05, 10:20
      Mi ciagle przygotowywali w aptece male dawki (niestety i one czasami kiepsko
      rozpuszczaly sie w wodzie). Zawsze robilismy porcje na okolo 1-1,5 miesiaca, bo
      Marcie zwiekszano dawki aspiryny w zaleznosci od rosnacej wagi ciala. Chyba
      dopiero przy 75mg dostalismy pierwszy gotowy srodek "Kardegic" francuskiej
      firmy Sanofi-Synthelabo w saszetkach do rozpuszczania w wodzie (wtedy dopiero
      docenilam roznice).
      A o jakich wrogich krajach piszesz? Ja mieszkam w Luksemburgu i tu wszyscy sa
      nastawieni pokojowo!
      • perelekhlhs Re: aspiryna30mg 06.05.05, 13:28
        dziekuje za wiadomosc, choc nie wrozy nam dobrze, w Luksmburgu nie szukam, a
        gdziez tam to napewno sprzymierzency smile To powiedzenie to poprostu rodzinna
        tradycja. Mysle, ze we Francji moglabym cos znalezc, mowila mi pani doktor, na
        razie szukam w Niemczech smile
        Monika
    • elasie Re: aspiryna30mg 06.05.05, 18:07
      Mateuszek dostaję dawkę 15 mg, czyli pół tabletki Acesanu 30mg. Taką połówkę
      zawijam w kawałek chleba i Mati bez problemu ją zjada.
      Ela
    • basikrzy Re: aspiryna30mg 07.05.05, 23:22
      Moja koleżanka podaje swojej córce Bestpiryn, bo po Acesanie wymiotowała (niby
      i to i to aspiryna, a jednak stwierdziła różnicę w tolerancji). Nam lekarze
      zalecili, żeby odstawić Bartkowi aspirynę (podawaliśmy acesan), bo pojawiło mu
      się krwawienie z przewodu pokarmowego.
      BmB
    • m.musur Re: aspiryna30mg 12.05.05, 22:18
      Filip dostaje 30mg Acesanu.To prawda, że się nie rozpuszcza, ale w ciepłym
      płynie przyjmuje postać proszku a potem świetnie "zawiesza"się w soku
      marchewkowym.Filip połyka bez wymiotów, ale to chyba wyjatkowe dziecki bo
      smakował mu też Verospiron a ostatnio cebula i czosnek-zdobył bez mojej wiedzy.
      Monika mama Filipka
    • m.musur Re: aspiryna30mg 12.05.05, 22:41
      Swoją drogą coś mi się robi gdy pomyślę, że naukowcy wymyślają plasterek
      antykoncepcyjny na tyłek a nie są w stanie poprawić smaku niektórych leków dla
      dzieci.Czy ktoś próbował Zinnat?Koszmar!I wcale się nie dziwię,że Filip po tym
      wymiotował jak przysłowiowy kot, ja też bym pewnie tak zareagowała.Podobnie z
      Acesanem, Verospironem i wieloma innymi lekami.Ja rozumiem że za plasterkiem
      stoją wielkie i bogate koncerny, ale mimo wszystko...
      Monika mama Filipka
      • perelekhlhs Re: aspiryna30mg 13.05.05, 18:12
        hej juz mi wysylaja jak tylko dostane to dam znac jak smakuje, moze komus sie
        przyda taka informacja. Jest to miniasal firmy Altana Pharma. Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka