doris2212 13.05.05, 21:36 Witajcie u mojej 6 miesięcznej córeczki stwierdzono lekką dysplazję stawu biodrowego.Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w używaniu poduszki Freyki. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunga27 Re: poduszka Freyki 14.05.05, 18:49 Witaj mój synek miał dysplazje lewego bioderka .Również nosił pieluche ortopedyczną najpierw w wieku 5 miesiecy,a pózniej miał przerwe.Następnie w wieku16 miesiecy juz szerszą.W tej chwili ma dwa latka 10 miesiecy i jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
doris2212 Re: poduszka Freyki 14.05.05, 19:51 Czy mogłabys mi napisać, czy noszenie jest uciążliwe dla dziecka ? Co z wkładaniem do wózka i siadaniem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: poduszka Freyki 14.05.05, 21:15 6 - miesięczne dziecko samo jeszcze nie siada, więc nie będzie to jakiś specjalny dyskomfort. A sadzanie dopóki samo nie siada nie jest zalecane (to wiem z forum). To znaczy będzie to dyskomfort, ale to i tak lepsze od tego, co może być jak nie będziesz jej zakładała. Nasza córka nosiła poduszkę Frejki jak miała 5/6 miesięcy. Powoduje to drobne opóźnienia w rozwoju ruchowym, ale dziecko potem to szybko nadrabia. Dużym ułatwieniem podczas leżenia na plecach było podkładanie jej pod nóżki (żeby tak nie wisiały) wałeczka, który robiłam z dużego ręcznika kąpielowego. Zwijałam go w rulon i na końcach wiązałam tasiemkami, żeby się nie rozwijał. Do wózka używałam mniejszych wałeczków, z mniejszych ręczników. I dużo leżenia na brzuchu... ta pozycja rekompensuje dziecku niewygodę poduszki. Podłoga i dużo zabawek na kocu. Odpowiedz Link Zgłoś