Dodaj do ulubionych

przepuklina kresy białej

11.06.05, 00:52
Witam. Jestem po raz pierwszy na tym forum - to mój debiut smile U mojej 3- letniej córci chirurg stwierdził przepukline kresy białej. Powiedział, że jedynym sposobem leczenia jest zabieg, wykonywany pod narkozą. Natomiast siostra, która jest pielęgniarką w innym szpitalu pytała chirurga, jak się to leczy i powiedział,że u takich małych dzieci nie operuje się przepukliny. Mała własnie dzis sie rozchorowała, więc narazie trzeba poczekac, a ja zastanawiam się co zrobić. Czy ktoś wie może coś na temat przepukliny kresy białej? Jak to się leczy u małych dzieci? I czy narkoza jest całkowicie bezpieczna? Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkie mamy i pociechy.:o))

Ewa - mama Weroniczki (5l) Oli i Gosi (3 latka)
Obserwuj wątek
    • 71gosik Re: przepuklina kresy białej 11.06.05, 21:23
      Mój synek (2lata) też ma przepuklinę. Byłąm ostatnio na bilansie i lekarka
      móiła, że jeszcze może się cofnąć, zaleciła dużo zabaw na brzuchu. Czytałam
      kiedyś, że do 7 lat nic się z tym nie robi.
      Małgorzata
    • osmag Re: przepuklina kresy białej 12.06.05, 12:21
      Przede wszystkim kresa biała łączy ze sobą mięśnie proste brzucha. Ich rozstęp
      tworzy tzw. przepuklinę. Warto spróbować poćwiczyć mięśnie brzucha ,bo samo
      leżenie na nim to za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka