Dodaj do ulubionych

pomozcie....

21.06.05, 12:09
Co podac na zapalenie jamy ustnej u 15 mc dziecka?Bardzo prosze o rady synek
bardzo cierpi-lekarz zalecil Aftin z nestatyna moze sa inne sposoby?
Obserwuj wątek
    • g.a.b.i Re: pomozcie.... 21.06.05, 12:15
      Ja leczylam synka takimi lekami plesniawki 2 mies bez efektu.
      W koncu siostra cioteczna meza, ktora jest lekarzem przepisala mi VAGOTHYL.
      Okropne w smaku, ochydne doslownie, synek wrzeszczal przy pedzlowaniu ale
      pomoglo po 1 razie.

Gdy potem mial zapalenie jamy ustnej (nie mogl jesc, pic, wymiotowal, bolala go
      buzia) to smarowalam go tym i 15 minut po tym synek zjadal bez jęknięcia obiad
      i kanapki.
    • e_r_i_n Re: pomozcie.... 21.06.05, 12:23
      Moja siostra miała zapalenie jamy ustnej. Leczyła się przede wszystkim Tantum
      Verde w nebulizatorze.
    • bogna74 Do gabi... 21.06.05, 12:27
      ile kosztuje ten specyfik i czy mozna kupic go bez recepty?
      • g.a.b.i Re: Do gabi... 21.06.05, 14:31
        na recepte, okolo 7-10zl
        • g.a.b.i Re: Do gabi... 21.06.05, 14:34
          Chcialam dodac, ze ja to ostatni raz kupowalam jakies 3 lata temu, przepisy sie
          pozmienialy wiec nei wiem czy to jest jeszcze na recepte.. Zapytaj w aptece.
    • limes1 Re: pomozcie.... 21.06.05, 14:55
      Wapno w syropie (2x dziennie niepełna łyżeczka), tantum verde (3-4 pojedyncze
      psiknięcia), Cebionmulti (2x dziennie 10 kropel), paracetamol w syropie (w
      razie temperatury), syrop prawoślazowy (2x dziennie 0,5 łyżeczki, w razie
      problemów z przełykaniem. ostatnią dawkę syropu podaj do godz. 16j). Moja mała
      złapała pryszczykowe zapalenie jamy ustnej - wirusowe, cholernie bolesne, nie
      do uniknięcia, jak maluch wszytsko pakuje do buzi, a przynajmniej się stara.
      Problemy z przełykaniem i jedzeniem. Po 4 dniach takiej kuracji minęło jak sen
      jaki złoty.
      • bogna74 Dziekuje. 21.06.05, 16:54
        wszystkim mamom za rady jutro ide do lekarza(oprocz tego swinstwa ma jeszcze
        zapalenie oskrzeli) i na zastrzyk wiec zapytam o ten specyfik od gabismileTak
        cieplo o on taki biedny -serce mi sie krajesadPozdrawiam i zycz duzo zdrowiasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka