bogna74 21.06.05, 12:09 Co podac na zapalenie jamy ustnej u 15 mc dziecka?Bardzo prosze o rady synek bardzo cierpi-lekarz zalecil Aftin z nestatyna moze sa inne sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.a.b.i Re: pomozcie.... 21.06.05, 12:15 Ja leczylam synka takimi lekami plesniawki 2 mies bez efektu. W koncu siostra cioteczna meza, ktora jest lekarzem przepisala mi VAGOTHYL. Okropne w smaku, ochydne doslownie, synek wrzeszczal przy pedzlowaniu ale pomoglo po 1 razie. Gdy potem mial zapalenie jamy ustnej (nie mogl jesc, pic, wymiotowal, bolala go buzia) to smarowalam go tym i 15 minut po tym synek zjadal bez jęknięcia obiad i kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: pomozcie.... 21.06.05, 12:23 Moja siostra miała zapalenie jamy ustnej. Leczyła się przede wszystkim Tantum Verde w nebulizatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna74 Do gabi... 21.06.05, 12:27 ile kosztuje ten specyfik i czy mozna kupic go bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: Do gabi... 21.06.05, 14:34 Chcialam dodac, ze ja to ostatni raz kupowalam jakies 3 lata temu, przepisy sie pozmienialy wiec nei wiem czy to jest jeszcze na recepte.. Zapytaj w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
limes1 Re: pomozcie.... 21.06.05, 14:55 Wapno w syropie (2x dziennie niepełna łyżeczka), tantum verde (3-4 pojedyncze psiknięcia), Cebionmulti (2x dziennie 10 kropel), paracetamol w syropie (w razie temperatury), syrop prawoślazowy (2x dziennie 0,5 łyżeczki, w razie problemów z przełykaniem. ostatnią dawkę syropu podaj do godz. 16j). Moja mała złapała pryszczykowe zapalenie jamy ustnej - wirusowe, cholernie bolesne, nie do uniknięcia, jak maluch wszytsko pakuje do buzi, a przynajmniej się stara. Problemy z przełykaniem i jedzeniem. Po 4 dniach takiej kuracji minęło jak sen jaki złoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna74 Dziekuje. 21.06.05, 16:54 wszystkim mamom za rady jutro ide do lekarza(oprocz tego swinstwa ma jeszcze zapalenie oskrzeli) i na zastrzyk wiec zapytam o ten specyfik od gabiTak cieplo o on taki biedny -serce mi sie krajePozdrawiam i zycz duzo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś