Dodaj do ulubionych

dzidzia kaszle!

23.06.05, 12:34
od paru dni moja córka kaszle. w dzień mało w nocy częściej byłyśmy u lekarza
ale nnic nie stwierdził, gardło czyste osłuchowo bez zmian. nie jest to
alergia bo próbowałam kłaśc ją w innym pokoju i tam też kaszle. to kaszel
mokry zalegający. miałyście tak kiedyś? kataru też nie ma.
dużo radości dla wszytkich tatusiów!
Obserwuj wątek
    • kkkasiaaa1 Re: dzidzia kaszle! 23.06.05, 12:39
      Wlasnie jestesmy w trakcie leczenia kaszelku. Jak bylysmy u lekarza Pani doktor
      osłuchowo nic nie slyszala chciala zapiasac leki takie podstawowe wapno
      witaminka itp . Dobrze ze malutka zakaslala akurat bo kaszelek sie nie spodobal
      sie lekarce i bierzemy antybiotyk.
    • sta.ania Re: dzidzia kaszle! 23.06.05, 12:49
      Jas ma 8,5 msc, taki kaszel zdażył się już 2 razy, zawsze to trwało ok tyg i
      przechodziło samo, oczywiście ja prosiłam o osłuchiwanie go co drugi dzień,
      zawsze wszystko było czyste, nie wiem ile ma twoja mała ale często takie
      dzieci "ratują" się same.
      ania
      • ewa261 Re: dzidzia kaszle! 23.06.05, 12:50
        A mój ma 4 miesiące i kaszle już 2 miesiące. Lekarze nic nei słyszą a katarek
        też ma. Mówią że to alergia.
        • algadak Re: dzidzia kaszle! 23.06.05, 22:14
          dziękuję za wszytkie odpowiedzi. martynka ma 4,5 miesięcy i katar ma od około
          tygodnia. też bierzemy witaminę C oraz wapno ale nic nie przechodzi. jutro idę
          do kontroli zobaczymy.
          • konkie76 Re: dzidzia kaszle! 24.06.05, 08:38
            U mnie to samo. Mocny mokry kaszel szczególnie w nocy. Tysiące lekarzy, którzy
            nic nie słyszeli. W końcu doktor powiedział, że to może być pokarm cofający się
            z żołądka i drażniący gardło. Przepisał Debridat i zauważam, że z każdym dniem
            jest lepiej, mały w nocy kaszle czasem i tylko 1 raz.
            • barbi1 Re: dzidzia kaszle! 24.06.05, 09:01
              U nas też tak jest. Mała kaszle już ponad miesiąc. Na szczęście kaszle rzadko, tzn. np. dwa razy w ciągu dnia i prawie zawsze rano. Byłyśmy z tym u lekarza już dwa razy, płuca czyste. Przeczytałam gdzieś, że kaszel może być oznaką ząbkowania, ale nie wiem, bo u nas zębów ani widu (dziecko ma prawie 5 miesięcy).

Nina (30 stycznia 2005r.)
              • algadak Re: dzidzia kaszle! 24.06.05, 09:12
                my też prawie 5 miesięcy ale na zęby nie czas bo ciemię jeszcze duże. ale i
                mniej je i wszystko idzie do buźki. brała debridat ale na kolki wezwe znowu
                lekarza cóż robi. dziękuję wszystkim za odpowiedzi
                • sta.ania Re: dzidzia kaszle! 24.06.05, 12:57
                  a co ma ciemię do zębów?
                  • algadak Re: dzidzia kaszle! 24.06.05, 13:21
                    bardzo wiele. szybko zrastające się ciemiączko świadczy o mocnym koścu a co za
                    tym idzie ząbkowanie może nastąpi szybciej, duże ciemiączko to słabszy kościec
                    więc i zęby słabsze szybko się nie przebiją nie ma to wpływu na pózniejszy stan
                    ząbków malucha lub też łamliwiści kości.
                    • em_em71 Re: dzidzia kaszle! 02.07.05, 22:49
                      algadak napisała:

> bardzo wiele. szybko zrastające się ciemiączko świadczy o mocnym koścu a co
                      za
                      > tym idzie ząbkowanie może nastąpi szybciej, duże ciemiączko to słabszy
                      kościec
                      > więc i zęby słabsze szybko się nie przebiją nie ma to wpływu na pózniejszy
                      stan
                      >
                      > ząbków malucha lub też łamliwiści kości.

Szukałam czegoś nt kaszlu, wyszukałam ten tekst.. Nie mogę przejść obojętnie
                      obok wierutnej bzdury w/w. Moje dziecko miało malutkie ciemiączko, które
                      błyskawicznie zarosło a pierwszy ząbek wykluł się w 11 miesiącu! Dziwne...
                      • e5121 Re: dzidzia kaszle! 03.07.05, 11:50
                        Moja ulubiona pani doktor mówi,ze mokry kaszel u dzidzi nie jest dobry.Także
                        jesli się utrzymuje to ja bym skonsultowała to z innym lekarzem. I tyle.Nam się
                        utrzymywało charcznie z katarku w gardle przez tydzień i ostatecznie skończyło
                        się bactrimem.
                        • algadak Re: dzidzia kaszle! 03.07.05, 17:18
                          jeżeli nie można pojąć zależności pomiędzy dużym ciemiączkiem a późnym
                          wychodzeniem ząbków u niemowlaków to już nie mój problem, dla uwiarygodnienia
                          tej teorii propnuję zajrzeć do książki " baby's body, baby's wisdom" dr Merry
                          Slootigh. tam dokładnie to jest opisane. a w związku z kaszlem Martynki to
                          problem chyba rozwiązany. najprawdopodobniej kaszelek wywołuje mleko które,
                          zalega i spływa podrażniając drogi oddechowe. lekarz alecił dłużej nosić ją
                          pionowo po jedzeniu i raczej pomaga.
                          • aga55jaga Re: dzidzia kaszle! 03.07.05, 22:49
                            a ja sie jednak nie zgadzam. Moja 2 córka ma duze ciemię, baba że ho ho, (14
                            miesiecy 13 kg) pierwszy ząbek w wieku 4 miesięcy.
                    • justa78 Re: dzidzia kaszle! 04.07.05, 08:50
                      taaaaa, my mamy 8,5 m-ca - ciemiączko prawie sie zarosło (wit D prawie nigdy
                      nie braliśmy, ew. jakieś śladowe ilości), a zębów niet... sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka