mmmmm 03.10.05, 13:08 mój synek ma katar w dzień rozrzedzamy i spływa noskiem natomiast w nocy kiedy leży katar stoi i dziecko się dusi co stosujecie w nocy aby udrożnić i pomóc ? pr o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenamk Re: co na katar w nocy 03.10.05, 13:41 Ja stosuję Nasivin soft, ma dozownik do noska dozujący jedną kropelkę. Jest o tyle wygodny w użyciu, ze mogę go zakroplić do noska, kiedy mały śpi a słyszę, ze ma nosek zatkany i oddycha przez usta. Mały się wtedy nie budzi. Czasem też mu podaję sól fizjologiczną do przepłukania noska Odpowiedz Link Zgłoś
gagasek Re: co na katar w nocy 03.10.05, 13:44 Polecam Ci najpierw zapuścić Sterimar(spray z wodą morską), albo sól fizjologiczną poczekać kilka minut i polecam Fridę ona wyciągnie ładnie co trzeba . Odpowiedz Link Zgłoś
magdazlena Re: co na katar w nocy 03.10.05, 14:36 Ja przez kilka miesięcy szukałam dobrego środka, bo moje dziecko dość często miewa katarek. Sól fizjologiczna i woda morska może i dobre, ale tylko na chwilę. Lepsza (w przypadku mojego dziecka) okzała się maść majerankowa. Którą w każdej chwili mozna posmarować dziecku pod nosem i wydzielina sama spływa, a przy ty nie musiałam go budzić, jak przy pozostałych środkach i nie krzyczy, bo nic mu do noska nie wkładam. MN Odpowiedz Link Zgłoś
mega3 Re: co na katar w nocy 03.10.05, 15:27 Polecam krople do nosa homeopatyczne Euphorbium Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: co na katar w nocy 07.01.06, 14:32 Jeszcze jedna rada, mozesz wtedy kłaś dziecko wyzej tzn na poduszecce lub nawet kocyk pod prześcieradło Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmm Re: co na katar w nocy 03.10.05, 16:10 hej dzięki , na mamy z forum można liczyć ! Euphorbium znam i tym psikam w dzień ale w nocy tak aby nie budzić ? maść majerankową również stosuję natomiast mam wrażenie że to działa chwileczkę testowałam na sobie, te krople nazin mnie zainteresowały polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje Re: co na katar w nocy 03.10.05, 20:48 krople Nasivin sa skuteczne, bo obkurczaja sluzowke noska, a przez to udrazniaja. ale nie mozna ich stosowac dluzej niz kilka (chyba 3) dni, bo uzalezniaja i niszcza sluzowke. Odpowiedz Link Zgłoś
nalle_marta Re: co na katar w nocy 03.10.05, 21:27 Właśnie jesteśmy w trakcie leczenia przeziębienia (katar i gardełko). W dzień po prostu wycieram nosek a na noc po kąpieli stosuję po kropelce lub 2 Xylometazolinu 0,05% do każdej dziurki. Mała dzięki temu po jakiś 15-20min ma suchutki nosek i pięknie zasypia. Te kropelki E... compositum też mam ale jakoś efekt żaden Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: co na katar w nocy 04.10.05, 09:40 ja do wczoraj miałam ten sam problem co ty, w dzień wszystko wypływało w nocy zatykało mąż kupił kropelki otrivin dla niemowlat i dzieci do lat 6 działają po 20 minutach i są skuteczne do około 10 godzin, zapuściłam jedną kropelkę do każdej dziurki wczoraj (ma dozownik łatwy w użyciu) i do tej pory nie widzę kataru a nockę przespała calutką pozdrawiam i życzę szybkiego wyleczenia kataru Odpowiedz Link Zgłoś
aglamama Re: co na katar w nocy 05.10.05, 12:28 Oprócz tych wszystkich maści itp, dobrze jest podłożyć pod nogi łóżeczka książki, żeby katar dzidzi mógł swobodnie spływać. Będzie się lepiej oddychało malutkiemu) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka2000 Re: co na katar w nocy 06.01.06, 23:30 lub jakąś poduchę pod materacyk... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: co na katar w nocy 05.10.05, 12:49 polecam odciaganie aspiratorem frida Odpowiedz Link Zgłoś
netmenka29 Re: co na katar w nocy 05.10.05, 14:11 Mam Fridę i stosuje, ale bardziej na katar gęściejszy. Na taki wodnisty sie nie sprawdza u mnie. Mój mały ząbkuje i wydaje mi sie, że od tego ciagle smarka noskiem. Stosuję sól i nasivin, tyle że też mało to skuteczne. Bo nasivin owszem, wysusza nosek, ale wodnista ciecz zlatuje do gardła i tam zalega. Poczytam, co inne mamy wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
kora01 Re: co na katar w nocy 07.01.06, 14:06 Ja mojemu 4 miesiecznemu maluszkowi gdy miał katar robiłam napary z ziół: Rumianek+mięta+szałwia. Udrażniało mu to nosek i nie miał problemów z oddychaniem i snem. Odpowiedz Link Zgłoś