05.10.05, 16:53
U mojego dziecka lekarze po porodzie wykryli maly wylew w mozgu, lekarz twierdzil, ze to powinno sie samo cofnac, po dwoch tygodniach zrobiono kolejne usg, ale zmiany sie nie cofnely, i lekarz nie bardzo chce cos powiedziec, mowil ze nastepne badanie zrobia za trzy miesiace. Czy to moze byc cos zlego? Dziecko zachowuje sie normalnie i nie wyglada zle, tylko zalwazylem, ze nie reaguje na kolorowe swiatlo tak jakby nie rozroznial kolorow.
Obserwuj wątek
    • osmag Re: wylew 06.10.05, 06:40
      Nie piszesz ani w jakim jest dziecko wieku, ani którego stopnia lub jakiej
      wielkości jest ten wylew. A czy wodzi wzroiem za twarzą, przedmiotem? Bardzo
      mało danych i odspowiedz jest niemożliwa.
      • kamil9644 Re: wylew 06.10.05, 09:43
        Dziecko, ma ponad 2 tygodnie. Lekarz powiedział ze wylew drugiego stopnia. Dziecko nie wodzi wzrokiem za przedmiotami.
    • gandzia4 Re: wylew 06.10.05, 09:46
      Napisz ile ma dziecko i jakiego stopnia to był wylew. Jeśli dziecko ma 2
      miesiące to napewno nie rozróżnia kolorów i nie będzie reagowało na kolorowe
      światło. Jeśli to był wylew pierwszego lub drugiego stopnia to są duże szanse
      na to, że nie będzie skutków ubocznych. Moja córeczka miała wylew pierwszego
      stopnia w lewej półkuli, dlatego przez pierwsze dwa miesiące bardziej
      prostowała lewą nóżkę i lewą rączkę, później to ustąpiło. Teraz ma roczek i
      rozwija się dobrze: raczkuje, staje, chodzi przy meblach, a kolorów nadal nie
      rozróżniasmile)
    • gandzia4 do kamila 06.10.05, 10:46
      Napisałam do ciebie na priv gazetowy, daj znać czy dostałeś bo ta poczta działa
      w kratkę.
      • kamil9644 Re: do kamila 06.10.05, 15:24
        gandzia4 napisała:

> Napisałam do ciebie na priv gazetowy, daj znać czy dostałeś bo ta poczta działa
        >
        > w kratkę.
        Dostałem poprzednią wiadomosc od Ciebie, bardzo dziekuje, juz troche mniej sie niepokoję, natomiast nie wiem co oznacza priv gazetowy, jestem na tym forum pierwszy raz, domyslam sie tylko ze chodzi o poprzednia wiadomosc. P.S. dziecko skończyło dwa tygodnie.
        • gandzia4 Re: do kamila 06.10.05, 19:01
          Priv gazetowy znaczy, że wysłałam do Ciebie e-maila, na adres jaki nadała ci
          gazeta, kiedy otwierałeś tu swoje konto. Wystarczy, że klikniesz na pocztę gdy
          jesteś zalogowany na forum i powinieneś tam znaleść moją wiadomość. Tam
          obszerniej napisałam na temat cię interesujący. Jeśli chcesz wysłać e-maila do
          mnie lub któregoś innego uczestnika forum wystarczy, że do jego loginu np.
          gandzia4 dopiszesz @gazeta.pl i otrzymasz jego adres (priv) gazetowy, czyli
          gandzia4@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka