Dodaj do ulubionych

Nagłe sińce na palcach dłoni

16.07.24, 08:57
Co to może być? Dziś rano, kiedy wstałam, wszystko było OK. Potem zjeżdżałam windą i zobaczyłam, że mam coś ciemnego na dwóch palcach prawej dłoni w okolicy środkowego stawu. Myślałam, że się czymś ubrudziłam, ale to coraz bardziej, w szybkim tempie, zaczynało wyglądać jak sińce i wybroczyny pod skórą. Jest też w dwóch innych miejscach na tej dłoni, ale mniej wyraźne. Co to może być? Zapisałam się do lekarza na 10.00, ale jestem przerażona. To może być jakiś wylew?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 09:58
      Nie włożyłaś aby dłoni do kieszeni czarnych dżinsowych spodni?
    • 35wcieniu Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 10:02
      jestem przerażona. To może być jakiś wylew?

No zasadniczo siniak to wylew, ale czy aż taki powód do przerażenia? big_grin
      Co czasu wizyty raczej nic Ci nie będzie. big_grin
    • dwasmoki Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 15:38
      No dobra. Usprawiedliwia mnie chyba koszmarny upał i fakt, że zapowiadał się bardzo nerwowy dzień. Zanim poszłam do lekarza, postanowiłam jeszcze sprawdzić, czy nie zejdzie od zmywacza do paznokci. I zeszło 🤦 A to, co wzięłam za krwiaka, okazało się śladem po jakimś ukąszeniu, który przypadkiem znalazł się pod "sińcem". Jestem oficjalnie idiotką 🤣
      • heca7 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 15:48
        Kiedyś obudziłam się w mocno zakrwawionej pościeli. Zaczęłam szukać przyczyny, nos? usta? Okazało się, że w nocy pogryzł mnie komar a ja przez sen podrapałam się bardzo poważnie do krwi a potem to wtarłam w pościel. Może mi się coś śniło, że tak mocno drapałam, nie wiem.
        Mam też takie dżinsy, które nadal farbują (ocet nie pomógł tongue_out ). Jak włożę kilka razy dłonie do kieszeni to wyglądam jakbym miała ciężką, zagrażającą życiu anemię tongue_out
      • daniela34 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 15:51
        Pocieszyć cię? Zawał mojej ciotki (ból i pieczenie w mostku) był za ciasnym biustonoszem. Drugi zawał był owczarkiem niemieckim.(no, tu ciotka jest trochę usprawiedliwiona - drugi zawał był przez sen).
      • alpepe Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 16:18
        Czyli co, farbujące spodnie, jak przypuszczałam?
        • dwasmoki Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 19:02
          No właśnie nie wiem, nie miałam akurat żadnych kieszeni. Może jakaś rzecz w łazience, tam jest chaos, szczególnie był dziś rano, bo córka szykowała się na wyjazd. Grunt, że nie umrę jeszcze na razie na jakąś zakrzepicę...
          • alpepe Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 19:12
            Ja co jakiś czas się łapię na panikowaniu, że mam sine dłonie i co to niby, po czym sobie przypominam, że to od spodni...
      • ichi51e Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 19:06
        Kiedyś widziałam takie ukąszenia po meszce - wielkości moreli sine spuchnięte potem tylko sine. Strasznie to wyglądało nie dziwię się że spanikowałaś.
      • pseudo_stokrotka Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 20:30
        Bez przesady z tą idiotką... Mój kolega kiedyś usnął na zielonym zakreślaczu bez zakrętki. Rano był głęboko przekonany, że w nocy porwali go kosmici i wycięli mu organy na przeszczepy, a potem przetoczyli mu swoją krew 😂😂😂
      • princesswhitewolf Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 09:35
        Szkoda, bo ja juz mialam taka piekna teorie ze to wynik walki z UFO ktore cie uprowadzilo i gdy starali aie obezwladnic Ciebie zdobylas siniaki 😂
    • clio_yaga Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 16.07.24, 16:59
      U mojej mamy to był pierwszy objaw małopłytkowości. Miała coś około 5 tys.plytek, norma zaczyna się od 100 tys. Oczywiście lekarz pierwszego kontaktu zignorował objawy i nie wiadomo co by się stało gdyby nie zrobiła morfologii.
    • memphis90 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 09:31
      Ja mam tak czasem, że mi pęknie naczynie krwionośne któregoś z palców- samo z siebie albo po niewielkim uderzeniu o coś. Tylko wtedy czuję taki charakterystyczne pulsowanie, a potem oczywiście pojawia się fioletowy sinol...
      • danaide2.0 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 10:16
        Po wewnętrznej stronie stawu? Bez powodu albo z powodu niewielkiego przeciążenia? To mnie też.
      • ogorkowa1377 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 10:47
        Też tak czasem mam. I silny ból. Jeśli mi się to przytrafi w domu to palca okładam lodem. Zazwyczaj pomaga. Jeśli nie zdążę i siniak zdąży się zrobić to jeszcze czasem maść arcalen pomaga.
    • hosta_73 Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 09:49
      Widzę, że już się wyjaśniło ale i tak napiszę.
      Kiedyś miałam takiego siniaka na palcu. Obudziłam się rano i już był. W ciągu dnia zapomniałam o nim i właściwie dopiero ty mi teraz przypomniałaś wink. Nie wiem skąd się wziął, czy się uderzyłam czy w nocy go jakoś przycisnęłam?
    • eukaliptusy Re: Nagłe sińce na palcach dłoni 17.07.24, 10:20
      Haha. Ja się kiedyś obudziłam w nocy z bólem nogi. I nie wiedziałam skąd to. Wyguglalam wszystkie najczarniejsze scenariusze.

Rano sobie przypomniałam że weszłam w kant otwartej szuflady poprzedniego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka