aniabaw 09.10.05, 20:53 Na ciele mjego synka zuwarzyłam białe plamy o nieregularnym kształcie, głównie na brzuszku, czy jkest to oznaka jakiejś choroby??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llidkaa Re: Białe plamy na ciele Szymonka - kolerzanki po 09.10.05, 20:59 czy smarowalas go w przeszlosci jakas mascią lub kremem typu "Elokom" lub jakąs inną na uczulenia, bo jesli tak to nic groznego my rowniez mamy takie plamy na cialku ale to skutek tych masci bo ona odbarwiają barwik skory, plamy nam wyszly dopiero po jakis 6 miesiacach, ale to zniknie po kilku latach wiec nie ma co sie martwic, to nic groznego. Odpowiedz Link Zgłoś
irma1 Re: Białe plamy na ciele Szymonka - kolerzanki po 09.10.05, 21:14 Najlepiej idż do dermatologa dziecięcego, moja ma takie plamy i stwierdzono bielactwo wrodzone.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: Białe plamy na ciele Szymonka - kolerzanki po 09.10.05, 21:23 O rany, dobrze, że wywołany został ten temat. U mojej córci też zauważyłam takie plamy na nóżkach. Początkowo myślałam , że sa one po strupkach. Ale chyba raczej nie, bo utrzymują się dosyć długo. Nie są one duże, ale bardzo wyraźne. Utrzymują się one od kilku tygodni. Myslę, że ze 2 miesiące. Nie stosowałam żadnej maści. Chyba pójdę do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: Białe plamy na ciele Szymonka - kolerzanki po 10.10.05, 09:28 Mój syn ma bielactwo.Dermatolog musi zbadać plamy i jak najszybciej zacząć leczenie bo plam może byc coraz więcej.Moje dziecko leczy się w Warszawie,poradnia przy Towarowej 22.Efekty juz widać. Odpowiedz Link Zgłoś
aomega do Agnieszi72 10.10.05, 09:44 Moja córka od kilku lat choruje na bielactwo i wszyscy nam mówią,że nie ma lekarstwa.Co stosujecie?Jak leczycie bielactwo? Podaj namiary na klinike Odpowiedz Link Zgłoś
irma1 Re: do Agnieszi72 10.10.05, 09:55 Ja tez jestem ciekawa co stosujecie , bo do tej pory zadne maści nie pomagaja.Teraz zastanawiam sie nad naświetlaniami, podobno daja niezłe efekty jezli się jeszcze połaczy z sokiem z dziurawca. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: do Agnieszi72 10.10.05, 20:51 Mój syn jest za mały na naświetlania:pije mieszankę ziołową aktywującą pigment,musi spedzac dużo czasu na słońcu bez filtrów,bierze suplementy mające wpływ na skórę(cynk,witB12,kwas foliowy-ich poziomy były niskie).Trafiliśmy do poradni b.szybko po ukazaniu sie plam i teraz juz zaczeły zanikać-podobno u dzieci leczy sie prościej.Poradnia:Warszawa Towarowa22,tel.6243033. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: do Agnieszi72 11.10.05, 10:51 Poelcam tę poradnię, moja ośmioletnia córka leczy się od lipca, też już widzę efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
irma1 Re: do Agnieszi72 11.10.05, 12:07 Kurcze, a w Gdansku mozecie kogoś polecic, bo do Warszawy to troche daleko mam.Dziecko zaczełm leczyć w Olsztynie i kiedy się przeprowadzałam polecono mi Dr.Wilkowską podobno przyjmuje w Akademi Medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: do Agnieszi72 11.10.05, 16:06 Jestesmy z Gdańska,jezdzimy do Wwy.Tutaj nie ma kogos kto leczy dzieci.Szukałam. Odpowiedz Link Zgłoś