ju-dyta 07.11.05, 07:43 co zrobić gdy ząb nie chce sam wypaść, a o dentyście dziecko nie chce nawet słyszeć. Mam powazny dylemat, ten ząb to przedostatni, a takie z nim problemy. Jak sobie radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasik Re: gdy ząb nie chce wypaść 07.11.05, 09:02 Ale byliście juz kiedyś u dentysty??? Myślę że nie obędzie się bez wizyty u tego ostatniego. nie wiem ile dziecko ma lat...napisz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ju-dyta Re: gdy ząb nie chce wypaść 07.11.05, 10:15 tak byliśmy i naprawdę to był koszmar. Dziecko ma 7 lat. Do tej pory zęby jakoś same wypadały, przedostatnio też udało się tylko wyciągnąć. Nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: gdy ząb nie chce wypaść 07.11.05, 10:55 Czyli co nie chce wyjśc 4 ?? Na razie poczekaj lub upewnij się u ortodonty do którego roku mogą same ząbki nie wypaść. Ogólnie wymiana uzębienia trwa do ok 12-13 roku życia dziecka. Najwyżej zrobisz prześwietlenie jak wyglądają zawiązku zebów stałych. Ja miałam wszytkie 4(mleczaki) wyrywane bo same nie chciały wpaść..ale to dopiero po konsultacji z ortodontą. Odpowiedz Link Zgłoś