kasia055 15.11.05, 18:19 Czy jak dziecko ssie smoczek to może nie chcieć piersi Moja córeczka ma 10 tygodni jak ją odzwyczaić od smoczka Pozdrawiam Mama Kasi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia_gabrysia Re: potrzebna rada 15.11.05, 18:44 Hejka. Ssanie smoczka osabia proces laktacjii-inaczej dziecko ssie piers a inaczej smoczka. Po prostu odstaw smoczka i dostawiaj tylko do piersi. Nie dokarmiaj zadnymi mieszankami i piciami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pod zadnym pozorem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet jak myslisz,ze dziecko jest nienajedzone,,,,to bzdura. Masz tyle mleka w piersiach ile potzreba jest dziecku. Wejdz sobie na www.laktacja.pl tam dowiesz sie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: potrzebna rada 15.11.05, 19:27 Moje tez ssalo smoka(od drugiej doby zycia) i piers i mu to nie przeszkadzalo. Mysle ze wiekszy problem bylby jakbys wprowadzila butelke wtedy mozna byloby sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: potrzebna rada 15.11.05, 20:04 Moje też ssało smoka, pierś i dostawało butelką herbatkę koperkową odkąd skończyło miesiąc. Od smoka odzwyczailiśmy jak miało rok, pierś ssało do 2 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś