17.11.05, 14:19
Czy może ktoś napisać mi informacje o chlamydi pneumonia -
rozpoznanie ,zarażliwość i leczenie. Bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • lamborgini1 Re: Chlamydia 17.11.05, 14:38
      Czesc matea!
      Chlamydie ma podobno bardzo wiele kobiet (tak twierdzi moj lekarz), ale nie
      wiedza o tym, dopoki nie zostana im wykonane badania na jej obecnosc. Badan
      takich nie wykonuje sie rutynowo. Moj lekarz robi je standartowo ciezarnym,
      poniewaz sa niebezpieczne dla malenstwa i moga doprowadzic do poronienia, ale z
      tego co wiem nie kazdy lekarz je wykonuje. Warto wiec poprosic o to ginekologa.
      Poza tym chlamydia to taka dziwaczna bakteria, ze nie leczona moze doprowadzic
      nawet do zawalu serca. Zarazic mozesz sie np. na basenie albo w publicznym WC.
      Pozdrawiam!
      • matea4 Re: Chlamydia 17.11.05, 14:40
        A co z chlamydią u dzieci np. umiejscowioną w nosie lub gardle?
        • mazurowa Re: Chlamydia 17.11.05, 21:29
          Moja coreczka po urodzeniu zostala zakazona w szpitalu chlamydią. Wywiązało się
          z tego zapalenie płuc, ale wiem, że chlamydia może powodować również inne
          choroby u noworodków. Leczenie antybiotykiem trwało 14 dni i niestety odbywało
          się w szpitalu; trochę starszym niemowlaczkom antybiotyk można podawać w domu.
    • lamborgini1 Re: Chlamydia 17.11.05, 14:40
      Zapomnialam dodac, ze leczy sie ja za pomoca antybiotykow.
    • lamborgini1 Re: Chlamydia 17.11.05, 14:48
      Co do chlamydii u dzieci, to szczerze mowiac niewiele mi wiadomo. Ale podaje Ci
      stronke: poradnik medyczny.pl. Tam na pewno znajdziesz odpowiedz na Twoje
      pytania.
      • matea4 Re: Chlamydia 17.11.05, 14:50
        Bardzo dziękujęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka