Dodaj do ulubionych

grypa żołądkowa-jak długo u (3-letniego) dziecka?

29.11.05, 14:21
Od piątku zdarza się jej wymiotować choć niezbyt intensywnie. Gorączki nie
ma, przez 1 dzień miała biegunkę. U lekarza nie byłam bo myślałam że tak
przez 3 dni przejdzie ale nie jest jeszcze zupełnie dobrze. Nie ma apetytu,
jest trochę osłabiona. Czy to może być grypa żołądkowa (bez temperatury)? Jak
długo to trzyma u takich dzieciaczków?
Obserwuj wątek
    • maladorotka Re: grypa żołądkowa-jak długo u (3-letniego) dzie 29.11.05, 14:26
      Pewno tak, ale obserwuj ja, bo moze byc tez i salmonella. Chodzi do przedszkola?
      • cassis Re: grypa żołądkowa-jak długo u (3-letniego) dzie 29.11.05, 14:30
        Tak, chodzi.
        To co - lecieć z nią już do lekarza?
    • maladorotka Re: grypa żołądkowa-jak długo u (3-letniego) dzie 29.11.05, 14:33
      Ja bym nie szla, bo moje dzieci maja czesto te grype, ale mozesz zadzwonic do
      przychodni. A na oko salmonelli nie stwierdza - trzeba z sanepidu wziac
      wymazowke i zaniesc na badanie. Choc salmonella daje bardzo silna reakcje,
      poczekaj jeszcze dzien, czy sie nie zmniejszy ilosc wymiotow. dawaj pic malymi
      porcjami
    • madzia189 Re: grypa żołądkowa-jak długo u (3-letniego) dzie 29.11.05, 18:41
      Witaj -ja ten temat przechodzilam dokładnie 10 dni temu.Moja córka 2 latka i 3
      miesiace tez wymiotowała sporadycznie ze 2 razy na dzien ,miała takze
      rozwolnienie.Trwało to 6 dni -bardzo sie denerwowałam.Nie miała wogóle
      apetytu.Zdarzało sie ze w nocy wymiotowała.Ale teraz jest juz o wiele lepiej smile
      • wikulka Re: dieta przy biegunce 30.11.05, 10:16
        No właśnie - u nas wymioty się skończyły, ale biegunka utrzymuje sie już 2 dni.
        Powiedzcie proszę co najlepiej dawać dziecku do jedzenia, żeby nie pogarszać
        jeszcze tego stanu...
        Pozdrawiam - Aneta
        • madzia189 Re: dieta przy biegunce 30.11.05, 18:55
          Lekarka radziła mi dawac córce bułke,ryz,jogurty,mleko tez moze byc,kisiel
          itp.Same rzeczy lekko strawne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka